Nicolae Robu: „Adversarii noștri sunt în afara PNL, sunt personajul colectiv PSD!”

Cu două săptămâni înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu transmite un apel la fair-play în competiție: „Adversarii noștri sunt în afara partidului, sunt personajul colectiv PSD!”.

 

Nicolae Robu a anunțat, la finalul săptămânii trecute, echipa cu care intră în alegerile pentu funcţia de preşedinte al PNL Timiş. Astfel, din Biroul Politic Judeţean vor face parte, în ordine alfabetică, Nicolae Bîtea, Ciprian Bogdan, Cosmin Buboi, Claudiu Buciu, Liviu Cocean, Adriana Corbeanu, Cosmin Costa, Octavian Creţu, Radu Lambrino, Adrian Lulciuc, Simion Moşiu, Liliana Oneţ, Marilen Pirtea, Carmen Popescu, Dan Sarmeş, Sorin Supuran şi Cosmin Tabără. Acestora li se adaugă zece primari: Vasile Bejera, Florin Bucur, Petru Filip, Marius Graur, Samuel Lupulescu, Sorin Munteanu, Gheorghe Nastor, Luchian Savu, Ionuţ Stănuşoiu și Sorin Tilihoi.

Echipa noastră, şi eu zic că este o echipă destul de mare, este deschisă tuturor celor care înţeleg că trebuie să funcţioneze în armonie. Din partea noastră nu o să vedeţi împroşcări cu noroi ale colegilor. Ne vedem de treabă şi ne-ar plăcea ca încă de acum în PNL Timiş să existe respect între toţi membrii”, declara, vineri, 7 aprilie, Nicolae Robu.

Astăzi, într-o postare pe o pagină de socializare, acesta transmite că echipa a fost constituită prin liber consimțământ al componenților ei, printr-un proces deliberativ, nu prin numire de către cineva. Şi subliniază, că, după statutul actual al PNL, alegerile în Biroul Politic Județean nu sunt pe listă, ci uninominale. „Drept urmare, fiecare component al echipei va apărea în fața corpului elector, Consiliul Consultativ Județean, format din 441 delegați, în candidatură uninominală, în competiție cu alți candidați, din alte echipe sau chiar neafiliați, cel puțin neafiliați transparent. Iar numărul de voturi obținut va fi, ca și în cazul meu, în cazul tuturor, o rezultantă a aprecierii electorilor față de candidatul în sine și față de echipa din care fiecare și-a asumat să facă parte”, declară Nicolae Robu.

Acesta subliniază că, atunci când vorbeşre despre echipă, nu are în minte „o echipă a mea sau pentru mine, ci o echipă a PNL şi pentru PNL”.

Nicolae Robu transmite un apel la armonie în cadrul filialei, la fair-play în competiție și la unitate în partid, după alegeri, indiferent de afinități, neafinități, simpatii, antipatii, susținerea în alegeri a lui X sau Y etc., „înțelegând că adversarii noștri – eu consider că e potrivit să spunem chiar dușmanii noștri, cel puțin, uneori! – , sunt în afara partidului, sunt personajul colectiv PSD!”.

Nicolae Robu mai transmite că speră ca PNL Timiș și PNL, în ansamblul său, vor traversa cu bine – „și asta presupune cu înţelepciune
 această perioadă delicată și vor reuși, în următorii patru ani și după, să se impună ca partidul numărul 1 în Timiş, respectiv, ca partidul numărul 1 al României.

În competiţia pentru conducerea PNL Timiş au intrat Nicolae Robu și Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi.

Print Friendly, PDF & Email