Președinte USR Timișoara: „Faptul că primarul Nicolae Robu a ținut să precizeze, după audierea de la DNA, că are «doar» calitatea de suspect în dosar nu este în măsură să ne liniștească”

Situația recentă, în care este implicată Primăria Timișoara, legată de audierea la DNA a viceprimarului Dan Diaconu și a primarului Nicolae Robu, într-un dosar vizând obținerea și decontarea ilegală de fonduri europene în proiecte de anvelopare a unor blocuri, confirmă legitimitatea întrebărilor referitoare la modul în care se desfășoară activitățile în cadrul Primăriei, spune Alexandru Cadar, președinte USR Timișoara.

 

Administrația locală a Timișoarei trebuie să acționeze în baza valorilor de integritate, profesionalism și responsabilitate, mai ales în ceea ce privește gestionarea banilor publici și a celor proveniți din finanțări europene, spune Alexandru Cadar, președinte USR Timișoara.

Referindu-se la dosarul de la DNA în care primarul și viceprimarul Timișoarei, Nicolae Robu și Dan Diaconu, au calitate de suspecți, acesta se întreabă cum a fost posibil ca problemele semnalate în presă pe tema unor aspecte din acest dosar să nu îi îngrijoreze, astfel încât să se preocupe cu seriozitate de clarificarea tuturor aspectelor îndoielnice.

O astfel de atitudine delăsătoare dovedește, cel mai probabil, o lipsă cronică de competență pe întreg lanțul ierarhic din instituție. Iar în acest lanț ierarhic, că îi convine sau nu, îl includem în primul rând pe domnul primar. Dumnealui trebuie să înțeleagă că, așa cum îi este convenabil să se refere în anumite împrejurări la Timișoara ca la un oraș peste care este stăpân, este dator să își asume și răspunderea pentru eventualele nereguli și disfuncționalități petrecute în subordinea domniei sale”, acuză Alexandru Cadar.

Faptul că primarul Nicolae Robu a ținut să precizeze, după audierea de la DNA, că are „doar” calitatea de suspect în dosar și că nu a fost chemat în calitate de acuzat, „nu este în măsură să ne liniștească. Declarația în sine conține o evidență a neasumării, care spune foarte multe despre egoismul, egocentrismul, lașitatea și lipsa de maturitate ce tind să devină trăsături dominante și definitorii ale personalității domnului primar”, mai spune președintele USR Timișoara.

USR Timișoara îi cere primarului Timișoarei să înțeleagă că, „în pofida tendinței de a-și asuma responsabilitățile în mod selectiv și meritele integral”, este responsabil pentru întreaga performanță a aparatului administrativ pe care îl conduce: „Pur și simplu, această responsabilitate vine la pachet cu rolul de primar. Drept pentru care, dacă dorește să dovedească o atitudine matură, de lider, și nu una meschină, de simplu «șef», nu se poate dezice prin simple declarații de responsabilitatea uriașă care îi revine.”

În ceea ce privește investigația în curs, de la DNA, USR Timișoara își exprimă speranța că neregulile investigate se vor clarifică în scurt timp, „cu toate consecințele de rigoare care derivă din rezultatul acestor investigații”.

 

Citește și: Primarul Timişoarei, suspect într-un dosar privind reabilitarea termică a unor blocuri: “Nu am nicio nelinişte, nu am comis nicio ilegalitate”

Print Friendly, PDF & Email