Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit la Timișoara cu administraţia judeţeană

Premierul Mihai Tudose a sosit ieri seară, la Timișoara, unde a avut o întâlnire cu reprezentanți ai administrației județene, dar și cu parlamentari locali ai PSD, pe agenda discuțiilor fiind mai multe proiecte în cazul cărora autorităţile locale solicită sprijin de la Guvern.

 

Prim-ministrul României, domnul Mihai Tudose, a venit la Timişoara împreună cu vicepremierul Marcel Ciolacu, unde au avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și cu prefectul județului, Eva Andreaș.

Potrivit CJ Timiş, discuţiile au vizat principalele obiective ce urmează să fie realizate în Timiș, dar și unele proiecte pe termen mediu. Unul dintre subiecte luate în discuţie a fost construirea sălii polivalente de 16.000 de locuri pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală a Europei, această investiție urmând să fie pusă în mișcare pentru realizarea documentațiilor necesare premergătoare începerii lucrărilor de către Compania Națională de Investiții.

Un alt subiect dezbătut a vizat descărcarea de pe autostradă din comuna Sânandrei, prim-ministrul Mihai Tudose fiind informat despre necesitatea acesteia, iar mesajul transmis de șeful Guvernului a fost pozitiv, transmite CJ Timiş, astfel că și pe această investiție vor urma discuții aplicate și urgente cu CNAIR.

Tot la capitolul infrastructură rutieră, s-a discutat despre necesitatea unei autostrăzi care să lege Timișoara de Belgrad, premierului fiindu-i prezentate beneficiile unei astfel de investiții, iar discuțiile pentru acest obiectiv extrem de important pentru Timiș urmează să se poarte între Mihai Tudose și oficialitățile sârbe.

În privinţa centurii de sud a Timișoarei, reprezentanţii administrației județene i-au amintit premierului că până acum nu a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectare și execuție a lucrării. „Prim-ministrul a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, se vor urma toate procedurile, iar anul 2018 va găsi centura cu șantier deschis”, transmit oficialii CH Timiş.

Liderii județeni anunţă că au solicitat sprijin guvernamental şi pentru mai multe proiecte importante pentru Timiș și Timișoara, referitoare la infrastructura în sănătate.

Lipsa unui ajutor financiar pentru Colterm a fost o altă temă discutată, dat fiind că, în ultima ședință de Guvern, Executivul a aprobat peste 120 de milioane de lei pentru companiile de termoficare cu probleme din țară, dar pe listă nu s-a aflat și Timișoara, deși Colterm se confruntă cu mari probleme financiare. „Acest subiect a fost discutat cu premierul și vicepremierul, însă concluzia nu este una fericită: Timișoara nu a fost cuprinsă pentru că Primăria Timișoara, acționarul unic al Colterm, nu a făcut demersurile necesare și obligatorii pentru a primi acest ajutor de la Guvern, ajutor primit, de exemplu, de municipiul Arad”, transmite CJ Timiş.

Un ultim subiect discutat a fost legat de bugetul administrațiilor locale aferent anului 2018, premierul Mihai Tudose afirmând că acesta va fi cel puțin la nivelul anului 2017.

Astăzi, premierul Tudose va pleca la Belgrad, unde are programate întrevederi cu omologii săi din Bulgaria, Boiko Borisov, și Grecia, Alexis Tsipras, precum și cu președintele sârb Aleksandar Vucic și cu premierul Ana Brnabic.

 

Print Friendly, PDF & Email