PNL Timiş, după arestarea chirurgului Octavian Mazilu: „Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare”

După decizia de arestare pe 30 de zile a medicului Octavian Mazilu, pentru luare de mită în formă continuată, PNL Timiş solicită conducerii PSD Timiş să prezinte un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia partidului, din care face parte şi Octavian Mazilu, cât şi pe cea a preşedintelui, Alfred Simonis, un apropiat al medicului.

 

„Arestarea pentru 30 de zile a medicului Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal pentru corupție este, din păcate, un eveniment care aruncă o lumina nefavorabilă asupra activității unității medicale din subordinea Primăriei Timișoara, dar și asupra PSD, partidul al cărui membru marcant era medicul timișorean”, transmite PNL Timiş, într-un comunicat, după ce Tribunalul Timiş a anunţat decizia de arestarea pe 30 de zile a medicului Octavian Mazilu, pentru luare de mită în formă continuată.

Liberalii timişeni spun că, deşi nu îl pot considera vinovat pe cel acuzat de luare de mită până la o sentință definitivă din partea unei instanțe, totuși, faptele prezentate de anchetatori îi obligă să ia atitudine față de aceste practici „care vin să aducă mari deservicii atât lumii medicale din oraș, cât și mediului politic local. PNL Timiș condamnă public astfel de practici și consideră că nu există nicio scuză pentru condiționarea actului medical de solicitarea sau primirea de venituri materiale ilicite.”

PNL Timiş solicită liderilor PSD Alfred Simonis și Sorin Grindeanu să prezinte în fața opiniei publice un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia lor personală, cât și pe cea a PSD: „Considerăm că este important ca opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere știind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare, iar pentru sănătatea mediului politic din județul Timiș aceste semne de întrebare ar trebui să primească un răspuns cât mai rapid din partea celor vizați.”

Medicul chirurg Octavian Mazilu, şeful Secţiei Chirurgie Oncologică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara şi fost şef al acestei unităţi sanitare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită.

Octavian Mazilu, în trecut şi fost consilier local PSD, a fost reţinut, în urma unui flagrant, marţi, 31 mai, în biroul său de al Spitalul Municipal din Timişoara. Acesta primise de la o pacientă suma de 300 de lei, spun anchetatorii. Flagrantul a fost realizat de ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie Timişoara. Miercuri, 1 iunie, Tribunalul Timiş a decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Medicul Octavian Mazilul era monitorizat de DGA din luna martie, în urma unor plângeri care vizat acte de luare de mită, în biroul medicului fiind instalate camere de supraveghere. Potrivit procurorilor, în această perioadă este suspectat că ar fi primit mită în formă continuată, de 25 de ori, încasând sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email