PSD Timiş, după reacţia PNL Timiş faţă de arestarea chirurgului Octavian Mazilu: „Acceptăm critici din partea unor oameni verticali și morali, nu de la dumneavoastră”

După ce PNL Timiş a solicitat conducerii PSD Timiş să prezinte un punct de vedere oficial în privința arestării chirurgului Ocatvian Mazilu, membru PSD, și să menționeze şi opinia preşedintelui său, Alfred Simonis, PSD Timiş transmite că aşteaptă verdictul instanței de judecată şi că acceptă critici din partea unor oameni verticali și morali, nu de la preşedintele PNL Timiş.

 

De 1 iunie, ziua copiilor, Alin Nica nu are nimic mai bun de făcut decât să se joace cu declarațiile. Președintele PNL Timiș acuză PSD și arată cu degetul un medic, suspectat că a luat mită. Condamnăm ferm orice act de corupție, indiferent de cine îl face, iar dacă se dovedește fapta, cel care a greșit trebuie să suporte consecințele. Doar că judecătorii vor da sentința, nimeni altcineva!”, transmite PSD Timiş, într-un comunicat, la scurt timp după ce PNL Timiş a solicitat conducerii PSD Timiş să prezinte un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia partidului, din care face parte şi Octavian Mazilu, cât şi pe cea a preşedintelui, Alfred Simonis, un apropiat al medicului.

PSD Timiş consideră revoltător faptul că preşedintele PNL Timiş, Alin Nica,vorbește despre un PSD-ist în timp ce ignoră realitatea din filiala sa, aceea că un vicepreședinte PNL și un parlamentar PNL sunt trimiși în judecată pentru acte de corupție! Mai mult, cel de-al doilea este omul lui de casă, încă de pe vremea când Nica stăpânea Dudeștiul, fiind un prestator de servicii care beneficia de contracte de sute de mii de euro cu dedicație. Nica are inconştiența să deschidă gura exact când ar trebui să şi-o țină mai strânsă și să se roage să nu îl prindă din urmă niște dosare.”

PSD Timiş mai transmite că nu a comentat nici în cazul descinderilor de la Primăria Timișoara, „când oamenii legii au ridicat documente de la șefii USR ai administrației locale, nici când cei de la PNL au fost acuzați. Când presa a relatat pe larg despre contractele echipei Șandru-Nica, cu multe suspiciuni de corupție ascunse în spatele lor, la fel, PSD nu a comentat” şi că aşteaptă verdictul instanței de judecată.

Social-democraţii timişeni susţin că declaraţia liberalilor este de fapt o încercare a lui Alin Nica de a distrage atenţia de la problemele din partidul pe care îl conduce: „Se observă în ieșirea de azi acțiunea unui om disperat, un președinte pe punctul de a-și pierde partidul măcinat de tensiuni majore, cu primari care amenință să plece in corpore, cu membri care nu mai ascultă comenzile lui, cu o conducere în derivă, un om care nu ştie să negocieze, fiind umilit cu fiecare ocazie de adversari şi aliați. Nu ține, Alin Nica! Nu merge cu distragerea atenției! Acceptăm critici din partea unor oameni verticali și morali, însă nu de la dumneavoastră! O neaoşă vorbă din popor spune că «prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul». La asemenea situații se referă, domnule Nica!

PNL Timiş a solicitat liderilor PSD Alfred Simonis și Sorin Grindeanu să prezinte în fața opiniei publice un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia lor personală, cât și pe cea a PSD: „Considerăm că este important ca opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere știind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare, iar pentru sănătatea mediului politic din județul Timiș aceste semne de întrebare ar trebui să primească un răspuns cât mai rapid din partea celor vizați.”

Medicul chirurg Octavian Mazilu, şeful Secţiei Chirurgie Oncologică din cadrul Spitalului Municipal Timișoara şi fost şef al acestei unităţi sanitare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită.

Octavian Mazilu, în trecut şi fost consilier local PSD, a fost reţinut, în urma unui flagrant, marţi, 31 mai, în biroul său de al Spitalul Municipal din Timişoara. Acesta primise de la o pacientă suma de 300 de lei, spun anchetatorii. Flagrantul a fost realizat de ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie Timişoara. Miercuri, 1 iunie, Tribunalul Timiş a decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Medicul Octavian Mazilul era monitorizat de DGA din luna martie, în urma unor plângeri care vizat acte de luare de mită, în biroul medicului fiind instalate camere de supraveghere. Potrivit procurorilor, în această perioadă este suspectat că ar fi primit mită în formă continuată, de 25 de ori, încasând sume cuprinse între 100 şi 2.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email