Piaţa Unirii, deschisă provizoriu circulaţiei

Piata Unirii deschisa circulatiei autoCa urmare a începerii lucrărilor de reabilitare a centrului istoric, Primăria Timişoara anunţă că a deschis provizoriu circulaţia pe o singură bandă în Piaţa Unirii, pe sensul de mers dinspre str. Ghe. Lazăr spre str. Palanca.

Ca urmare a începerii lucrărilor de reabilitare a centrului istoric, Primăria Timişoara anunţă că a luat măsura deschiderii provizorii a circulaţiei pe o singură bandă în Piaţa Unirii, pe sensul de mers dinspre str. Ghe. Lazăr spre str. Palanca. Pe acest tronson a fost amenajată, de altfel, şi o parcare temporară, cu 81 de locuri, deşi iniţial s-a vorbit despre 150 de locuri de parcare.

Astfel, începând de astăzi, şoferii pot să-şi lase maşinile şi pe locurile de parcare amenajate în faţa Palatului Baroc, intrarea autovehiculelor fiind permisă numai pe sensul de acces dinspre str. Ghe. Lazăr spre str. Palanca. Reprezentanţii Municipalităţii anunţă că este interzis accesul în parcare dinspre str. A. Pacha.

Circulaţia transversală prin Piaţa Unirii va fi permisă însă pe ambele sensuri. Iar locurile de parcare care vor fi delimitate pe pavajul din Piaţa Unirii vor rezolva şi problema Timpark-ului pentru conducătorii auto care au achitat în avans costurile abonamentelor. Aceste locuri de parcare nou create vor substitui locurile de parcare indisponibilizate aferente Zonei roşii din oraş.

Dupa finalizarea lucrărilor, întreaga zonă istorică a Timişoarei va fi schimbată total. Proiectul se va derula pe o perioadă de 21 de luni, valoarea acestuia  ridicându-se la suma de 65 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte strada Mărăşeşti, transformată anul trecut în alee pietonală, aceasta nu se va deschide pentru trafic, întrucât, precizează primarul Nicolae Robu, „nu este bine ca ea să fie scoasă din circuitul de agrement”, mai cu seamă acum, în preajma Sărbătorilor, când zona este intens circulată.

Print Friendly, PDF & Email