Peste 4500 de noi studenți la Universitatea de Vest din Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara a încheiat azi sesiunea de admitere de vară, înregistrând peste  4500 de noi studenți. Cea mai mare concurență a fost la Informatică, unde au fost 13 candidați pe un loc.

 

Universitatea de Vest din Timişoara anunță că a parcurs perioada de admitere online, grupând într-o singură adresă web toate datele necesare pentru informare, pre-înscriere, înscriere, clasificare și confirmare a locurilor, în cadrul admiterii 2020, pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăți componente. Cifra finală a sesiunii de admitere din această vară depășește 4500 de noi studenți.

Până la finalul perioadei de admitere, adică azi, 31 iulie, pe platforma https://admitere.uvt.ro/ s-au înregistrat peste 8.500 de înscrieri pentru programele de licență (față de cele 6.000 de anul trecut), iar pentru programele de masterat s-au înregistrat peste 1.500 de înscrieri (față de 1.400, anul trecut). Cei 4.500 de noi studenți au traversat un proces de admitere derulat exclusiv online, cu precizarea că în acest bilanț total nu sunt cuprinși candidații admiși la programele de master ale Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultății de Drept și Facultății de Educație Fizică și Sport, în cazul cărora se vor derula procedurile finale de admitere abia în sesiunea din toamnă, anunță reprezentanții Universității de Vest din Timișoara.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, menționează că această sesiune de admitere are caractee special: „Avem porți deschise online, în continuare, și în sesiunea de admitere din septembrie. Va urma o vară foarte aglomerată pentru UVT, în care ne vom pregăti pentru buna desfășurare a viitorului an universitar, indiferent de cât de multe restricții se vor impune, în contextul nedorit al unei pandemii de lungă durată”, mai spune Marilen Pirtea.

Dintre cele mai atractive programe de studii, la care s-au înregistrat și cele mai multe dosare înscrise se numără următoarele programe (date procesate înainte de confirmări și redistribuiri):

Programul de licență „Informatică” (Facultatea de Matematică și Informatică), la care s-au înscris inițial 13 candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,65.

Programul de licență „Psihologie” (Facultatea de Sociologie și Psihologie), la care s-au înscris inițial 11 candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,50.

Programul de licență „Kinetoterapie şi motricitate specială” (Facultatea de Educație Fizică și Sport), la care s-au înscris inițial opt candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,27.

Programul de licență „Resurse umane” (Facultatea de Sociologie și Psihologie), la care s-au înscris inițial șapte candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,61.

Programul de licență „Comunicare și relații publice” (Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării), la care s-au înscris șase candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 8,95.

Programul de licență „Informatică economică” (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor), la care s-au înscris inițial cinci candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,31.

Programul de licență „Educație fizică și sportivă” (Facultatea de Educație Fizică și Sport), la care s-au înscris inițial cinci candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 8,70.

Programul de licență „Matematică informatică” (Facultatea de Matematică și Informatică), la care s-au înscris inițial cinci candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,65;

Programul de licență „Drept” (Facultatea de Drept), la care s-au înscris inițial patru candidați pe un loc finanțat de la bugetul de stat, iar ultima medie pentru intrarea statistică pe un loc finanțat de la bugetul de stat a fost 9,33.

În cazul înscrierilor pentru programele de licență, cei mai mulți candidați admiși se înregistrează la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, cu aproape 850 de noi studenți, la Facultatea de Matematică și Informatică, cu aproape 600 de candidați admiși, urmate în ierarhie de Facultatea de Sociologie și Psihologie, cu aproape 600 de noi studenți, și de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, cu aproape 300 de candidați admiși. În cazul înscrierilor pentru programele de masterat, se confirmă o tendință de creștere a interesului candidaților, peste 800 dintre candidații admiși confirmându-și opțiunile.

Oferta UVT care are 11 facultăți include 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii.

UVT este prima universitate din țară care au integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, începând de la pre-înscrierea candidaților, care a fost deschisă încă din 12 mai, pe platforma https://admitere.uvt.ro/. Aplicația universitară dedicată admiterii la UVT este cea mai complexă aplicație de informare și desfășurare online a înscrierilor la universitate, cu informații detaliate despre universitate, viața de student și fiecare program de studii în parte.

Print Friendly, PDF & Email