„Școala motivațională” cu studenți și angajatori, la Universitatea de Vest din Timișoara

Foto: Universitatea de Vest din Timişoara

Universitatea de Vest din Timișoara, prin Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, a organizat workshopul Școala motivațională, care a avut ca scop facilitarea de contacte profesionale între studenții aflați în ultimul an de studii, și potențiali angajatori.

 

La eveniment au participat studenți din anul al III-lea de la specializările Informatică Economică, Contabilitate și Informatică de Gestiune, Economie Generală și Comunicare Economică, Finanțe-Bănci , Economie și Afaceri Internaționale și reprezentanți ai opt parteneri sociali ai Universităţii de Vest din Timişoara, instituții și organizații de profil din oraş: BCR, Litens Automotive Eastern Europe SRL, Survey Sampling Ro SRL, Smarters Growth Agency SRL, E.B.I.G. SRL, A.B.A. Audit SRL, Rasm Expert SRL și Iuhasz Giovana Lavinia PFA.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții partenerilor sociali ai UVT le-au prezentat studenților oportunitățile de carieră din cadrul instituțiilor lor, provocările curente cu care se confruntă specialiștii care își desfășoară activitatea în aceste domenii, precum și necesitățile organizațiilor de profil în ceea ce privește specializarea și perfecționarea resursei umane, pentru a face față cu brio acestor provocări. La rândul lor, studenții s-au arătat interesați de activitățile concrete ale organizațiilor, solicitând informații și adresând întrebări reprezentanților acestora, atât în cadrul extins din segmentul formal al întâlnirii, cât și în interacțiunile inter-individuale, care au urmat într-un cadru informal, la finalul evenimentului.

Tot în cadrul workshop-ului, au fost puse bazele unei colaborări între cei opt parteneri sociali și Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, în vederea organizării de stagii de practică dedicate studenților din anul al III-lea. Aceste stagii se vor desfășura în semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020 și vor avea ca obiectiv familiarizarea studenților cu specificul activităților profesionale din domeniile studiate, pentru a le spori șansele de integrare pe piața muncii, după absolvire.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar. Proiectul este implementat de UVT, în calitate de partener, împreună cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, din Suceava, ca lider de proiect, Universitatea din Piteşti, partener, şi Universitatea „Vasile Alecsandri”, din Bacău, partener, în perioada februarie 2019 – august 2021, fiind cofinanţat din Fondul Social European. Valoarea totală a proiectului este de aproape şase milioane de lei, din care valoarea contribuţiei Fondului Social European este de puţin peste cinci milioane de lei, valoarea contribuţiei de la bugetul naţional este de puţin peste 750.000 de lei, iar contribuţia partenerilor este aprpăae 120.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email