O producţie a lui Scorsese deschide Festivalul Filmului European la Timişoara

La sfârşitul acestei săptămâni, Timişoara va găzdui Festivalul Filmului European, care se va deschide cu un film de gală produs de Martin Scorsese, multipremiat la festivaluri internaționale.

 

În Anul Centenarului și în Anul European al Patrimoniului Cultural, Festivalul Filmului European omagiază viitoarea Capitală europeană a culturii cu o ediție specială timișoreană, care se întinde pe patru zile, între 24 și 27 mai, într-un număr generos de săli: la Teatrul Național Mihai Eminescu (Sala Mare), în Grădina de vară Capitol, la Casa Artelor și la clubul D`arc. Accesul publicului la toate cele 17 proiecții este gratuit, transmit organizatorii.

Festivalul Filmului European debutează la Timişoara joi, 24 mai, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național. Este un eveniment organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene și al Biroului de Informare al Parlamentului European, sub egida EUNIC România, cu sprijinul ambasadelor şi al centrelor culturale ale ţărilor europene.

Festivalul Filmului European debutează la Timişoara cu un film de gală multipremiat la festivaluri internaționale, Viața străzii, produs de Martin Scorsese. Filmul, o coproducţie Italia – SUA – Franța – Germania, are ca temă lupta pentru supraviețuire a unor familii sărace în suburbiile Calabriei. În 2017 a fost selecționat la Festivalul de film de la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs și i-a fost decernat Premiul Label Europa Cinemas.

 

Din selecția FFE Timișoara, spun organizatorii, se face remarcat și Rock’n Roll, o comedie franţuzească savuroasă, care îi reunește pe ecran pe Marion Cotillard cu Guillaume Canet și Johnny Hallyday.

În secțiunea FFE Clasic va fi proiectat şi filmul-capodoperă O vară de neuitat, a regretatului regizor Lucian Pintilie, o dramă cazonă plasată la mijlocul anilor 20 și o privire critică asupra acelor ani.
Programul integral al Festivalului Filmului European la Timişoara poate fi citit aici.

Print Friendly, PDF & Email