Noi şefi la Parchetele din Timiş

Opt din cele nouă Parchete din Timiş, arondate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara vor avea şefi noi de la începutul anului viitor. Aceştia au fost validaţi recent de Consiliului Superior al Magistraturii, în urma concursurilor pe care le-au susţinut. Unul dintre candidaţi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, a câştigat concursul cu 10 pe linie.

 

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a validat zilele trecute rezultatele concursului pentru numirea în funcţii de conducere a procurorilor derulat pe parcursul câtorva luni, din iulie până în octombrie. Astfel, la nivelul Parchetelor din Timiş au fost ocupate următoarele funcţii de conducere:

Procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara – concurs câştigat de Camelia Miculescu-Ungur;

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş – Mioara Violeta Filip;

Prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş – Elena Olga Ţenţ;

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara – Ciprian Ionuţ Pelmuş;

Prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara – Nicoleta Adriana Luca;

Prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara – Maria Izdrugă;

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta – Alin Gabriel Ungureanu;

Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj – Dorel Ursulescu.

A rămas vacantă funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare.

Toţi cei opt procurori au câştigat concursul cu medii foarte mari, peste 9, iar unul dintre ei Mioara Violeta Filip, a avut media 10. O medie similară a fost obţinută doar de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Cu o experienţă de 20 de ani în Ministerul Public Mioara Violeta Filip şi-a început cariera, în 2000, ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bozovici, fiind apoi procuror sau ocund funcţii de conducere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. În ultima perioadă, din 2019, este prim-procuror delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit Institutului Naţional al Magistraturii – instituţia prin intermediul căreia Secţia pentru Procurori a CSM a organizat concursul –, numirea lor în funcţie se va face începând cu 1 ianuarie 2021.

Print Friendly, PDF & Email