Nicolae Robu: „Studiul de fezabilitate pentru modernizare a bulevardului Cetății, declanşat de administraţia Robu”

Nicolae Robu. Foto: Constantin Duma

Proiectul de modernizare a bulevardului Cetății, tronson proaspăt redeschis circulaţiei tramvaiuelor şi autoturismelor, este motiv de polemici între actuala administraţie Fritz – USR şi fosta Administraţie Robu – PNL. În replică la afirmaţia USR Timişoara care a tarnsmis ieri că „reabilitarea bulevardului Cetății nu este proiectul lui Nicolae Robu”, fostul edil liberal al Timişoarei Nicole Robu, susţine contrariul.

 

„Studiul de fezabilitate propriu-zis, care a stat la baza cererii de finanţare şi a proiectului tehnic cu detaliile de execuţie, deci a investiţiei propriu-zise, a fost declanşat de administraţia Robu, în februarie 2019, prin Societatea de Transport Public Timişoara, şi aprobat în Consiliul Local în februarie 2020. Ce există de pe vremea Administraţiei Ciuhandu sunt un număr de studii privind mai multe tronsoane de linii de tramvai. Lucrările propriu-zise s-au efectuat pe baza licitaţiei organizate de administraţia Robu” declară fostul primar liberal al Timişoarei, Nicole Robu.

Acesta invocă în completarea celor afirmate Referatul de aprobare a Proiectului de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Reabilitare linii de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, traseul 4 – b-dul Cetăţii” din 14 februarie 2020.

Nicolae Robu mai spune că instalarea administraţiei Fritz în locul administraţiei Robu „a avut drept urmări exclusiv: îngustarea benzilor auto, pierderea unui număr de locuri de parcare, lăţirea fără sens a pistelor de biciclete şi a trotuarelor, gestionarea execrabilă a lucrărilor propriu-zise, cu crearea de disconfort şi haos în oraş şi cu ieşirea din termen şi pierderea finanțabilităţii pe fonduri europene POR 2014-2020 (decalat în România la 2017-2023), obţinută de administraţia Robu din fonduri de rezervă”.

Printr-un comunicat de presă transmis ieri, USR Timişoara afirma că „Primii pași pentru Reabilitarea Bulevardului Cetății au fost făcuți, la sfârșitul anului 2009, de Administrația condusă de Gheorghe Ciuhandu, odată cu aprobarea HCL-476/15.12.2009. Timp de 10 ani, dosarul s-a umplut de praf în sertarele Primăriei. A fost scos în anul electoral 2020, când a fost organizată licitația. Cu 14 zile înainte de alegeri, într-un exercițiu de imagine, Nicolae Robu, însoțit de reprezentanți ai Primăriei și cei ai firmei câștigătoare, preda amplasamentul constructorului. La data predării amplasamentului, «proiectul meu» nu avea proiect tehnic”.

USR Timişoara mai transmite că, în 2022, după revizuirea dosarului privind reabilitarea și întocmirea proiectului tehnic, „administrația Fritz a dat emis ordinul de începere a lucrărilor. A fost momentul în care Nicolae Robu a început să împrăștie în spațiul public ideea că Reabilitarea Bulevardului Cetății este proiectul său. Ideea a fost preluată și de susținătorii fostului edil”.

Print Friendly, PDF & Email