CNAIR pregăteşte semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al Centurii Timişoara

Foto: Ministerul Transporturilor

CNAIR anunţă că a demarat procedurile interne în vederea semnării contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Timișoara Vest.

 

În urma procedurii de achiziție publică, licitație deschisă, pentru atribuirea contractului în valoare de peste 3,6 milioane de lei, ofertantul declarat câștigător este SC Search Corporation  SRL, anunţă CNAIR. Durata contractului este de 15 luni.

Proiectul are ca scop construirea unei variante de ocolire a Timișoarei din zona intersecției DN 69 (Timișoara – Arad), cu DJ 591 (unde se va lega cu varianta de ocolire Timișoara Sud), ce va ocoli orașul prin vest,  astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță și a vitezei de deplasare, rezultând astfel închiderea inelului de centură a municipiului Timișoara.

Construirea unei variante de ocolire a Timișoarei, mai spun reprezentanţii CNAIR, cva duce la creșterea gradului de siguranță şi a vitezei de deplasare, la îmbunătățirea condițiilor de transport , la crearea unei căi de comunicație moderne cu  implicații în dezvoltarea regională a zonei, la fluidizarea traficului și devierea traficului de tranzit în apropierea orașului, la  micșorarea timpilor de parcurs, la scăderea poluării şi la reducerea numărului de accidente rutiere.

Print Friendly, PDF & Email