Medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara mulţumesc pentru donaţiile care i-au ajutat în lupta împotriva covid-19

Aproape 50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timişoara să poată duce lupta împotriva Covid 19 în primele luni ale pandemiei. Banii au fost strânși în urma unei campanii publice derulate de Fundația „Laurențiu Ciucur” pentru Asociația „Doctor Victor Babeș” Timișoara.

 

Suma strânsă prin campania de mobilizare publică Stop #Covid 19, începută imediat după declanșarea stării de urgență, a fost de 426.000 de lei, bani ce au ajuns în contul Asociației „Doctor Victor Babeș” și au fost folosiți exclusiv pentru achiziția de echipamente, materiale de igienă și protecție, dar și programe de eficientizare a luptei împotriva noului coronavirus.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara, prof. dr. Cristian Oancea, mulţumeşte Fundației „Laurențiu Ciucur”: „Ei au venit cu această idee minunată, de a ne ajuta la începutul pandemiei. A fost o adevărată gură de oxigen pentru spital. Datorită lor am reușit în prima fază să obținem banii pentru materialele sanitare, pentru echipamentele de care era atâta și atâta nevoie. Nu mai vorbesc de banii din care s-au cumpărat în primele săptămâni aparatură, măști sau combinezoane.”

Cristian Oancea mai spune că şi-ar dori să fi putut să mulțumească personal fiecăruia dintre zecile de mii de oameni care au donat bani, prin apelurile telefonice pe care le-au dat și firmelor din întreagă țară care au făcut donații de ventilatoare, paturi și chiar ustensile medicale: „Cu toții au vrut să rămână anonimi, la fel ca și cei care, prin sms-ul trimis la un număr taxabil cu 2 euro, au contribuit la strângerea banilor folosiți exclusiv în lupta cu noul coronavirus.”

La rândul său, medicul Virgil Musta, şeful Secție Boli Infecțioase 1, din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, spune că, deşi nici un spital din lume nu a fost pregătit pentru o pandemie, datorită ajutorului dat de Fundația „Laurențiu Ciucur”, care a pus la dispoziția spitalului baza de date și logistica necesară, dar și un număr unic special, medicii de la „Victor Babeş” au reușit să treacă cu bine peste primele săptămâni în lupta cu noul coronavirus.

Este o legătură de suflet, veche, între asociația spitalului nostru și Fundația «Laurențiu Ciucur». Prietenii noștri de la una dintre cele mai cunoscute și implicate fundații din Banat și-au lăsat propriile proiecte deoparte și au venit alături de noi. La fel au făcut-o și miile de oameni din întreagă țară care, pe lângă mesajele de susținere pe care ni le-au trimis în toată acestă perioadă de luptă cu Sars-Cov 2, au ales să doneze bani pentru spitalul nostru prin apelul dat la un număr taxabil. Noi am încercat să nu îi dezamăgim și să câștigam cât mai multe bătălii pe frontul anticovid. Și până acum cred că am reușit. Mulțumim din suflet celui care a avut inițiativa acestui proiect, coordonatorul fundației, Zaharia Ciucur, omul care luptă de aproape 30 de ani pentru a aduce bucurie în ochii copiilor și tinerilor care suferă de Distrofie Musculară Progresivă Duchenne”,mai  spune doctorul Virgil Musta.

Campania derulată de Fundația Laurențiu Ciucur s-a desfășurat sub sloganul „Împreună suntem întotdeauna puternici!”

 

Print Friendly, PDF & Email