Medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara: „Votul este sigur din punct de vedere medical”

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei: distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor. „Dacă aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus in secția de votare este extrem de mică”, transmit aceştia.

 

Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la povești cu alții și, obligatoriu, să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secției de votare. În sală, să voteze cât mai repede și, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli – de distanțare, de purtare a măștii, de igienă a mâinilor –, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanța, exact ca la magazine, un metru și jumătate – doi, între persoane, ca să nu fie probleme și, bineînțeles, purtarea măștii”, spune doctorul Virgil Musta, șeful clinicii de Boli Infecțioase 2, din cadrul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

De altfel, medicii de la acest spital au fost consultați de către autoritățile locale în ceea ce privește respectarea normelor sanitare în secțiile de votare, spune şi medicul Cristian Oancea, directorul sptitalului: „Am fost consultați din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral și, din punctul nostru de vedere, autoritățile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranță sporită a cetățeanului care iese la vot. Purtatul măștii, dezinfectarea suprafețelor și a ștampilelor, inclusiv distanțarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetățenii, vârstnicii și inclusiv populația tânără să se simtă în siguranță”.

Cristian Oancea mai spune că va ieși la vot și îndeamnă lumea să își exercite acest drept constituțional.

În județul Timiș au fost înființate 602 secții de votare pentru scrutinul de duminică, 27 septembrie.

 

Print Friendly, PDF & Email