Medic Cristian Oancea: “Nu pot rămâne impasibil când văd, din nou, paturile pline de bolnavi de Covid-19”

Foto: Arhiva personală Cristian Oancea

Managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, face apel la populație să fie mai responsabilă și să respecte cu strictețe măsurile de protecție împotriva noului Coronavirus, potrivit Sănătatea Tv.

 

“Fac un apel către toți, pentru că nu pot sta impasibil: ascultați sfaturi medicale din surse medicale, bazate pe dovezi științifice. Nu vă lăsați păcăliți. Covid-19 nu este o banală gripă. Mulți au ajuns la Terapie Intensivă. Unii au murit. Asta este realitatea. Am avut o perioadă în care nu mai aveam mulți pacienți și brusc, iarăși, secțiile s-au umplut. Protejați-vă pe voi și protejați-i pe ceilalți!”, atrage atenția prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” din Timișoara, unitate sanitară aflată, de la începutul pandemiei, în prima linie a luptei împotriva Covid-19, îngrijind în aceste luni peste 600 de bolnavi.

Cristian Oancea mai spune că este păcat că măsurile și recomandările lansate de organismele internaționale și de autoritățile române pentru a lupta cu pandemia actuală nu sunt respectate așa cum ar trebui. În aceste condiții, acesta face un apel către populație să dea dovadă de responsabilitate și să respecte normele și recomandările în vigoare. “Și vreau să fac o mărturisire: Și noi, medicii, putem fi frustrați de ceea ce vedem în jurul nostru. (…) Nu pot rămâne impasibil când văd din nou paturile pline de bolnavi de Covid-19”, mai spune Cristian Oancea.

Print Friendly, PDF & Email