Medic Virgil Musta: “Vin pacienți să ne anunțe că sunt Covid pozitivi și că nu se internează”

Foto: Constantin Duma

În ultima perioadă, şi la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara au existat pacienți infectaţi cu Covid-19 care au refuzat tratamentul, care au cerut externarea sau chiar au venit doar să anunţe că sunt infectați, după care au plecat, spune medicul Virgil Musta, potrivit Radio Timişoara.

 

Mai nou, sunt pacienți care vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că sunt Covid pozitiv și că ei nu se internează în spital și pleacă”, spune Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Acesta precizează că există un document pe care aceşti pacienţi trebuie să îl semneze după ce au ajuns la spital, o declarație pe proprie răspundere că au luat la cunoștință de faptul că, în momentul în care nu se internează, există riscul să evolueze sever boala și să ajungă în forme grave la spital. “Ei sunt contagioși în această perioadă a bolii și pot transmite boala altora. Așa că, dacă nu rămân în autoizolare la domiciliu, dacă n-au posibilitatea să se autoizoleze, dacă se plimbă cu transportul în comun sau frecventează colectivități și îmbolnăvesc pacienți sunt supuși Codului Penal”, explică dr. Virgil Musta.

Într-o intervenţie telefonică la Digi24, medical timişorean a mai spue că, dacă până acum oamenii ascultau sfaturile specialiştilor, acum au început să vină să le solicite tratamentele la comandă, să amenințe că dau personalul medical în judecată dacă se încearcă transferul lor într-un spital suport, pentru că Spitalul “Victor Babeş” e prea plin: “Sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale.”

Medicul crede că mulți dintre acești oameni sunt frustrați, din cauza restricțiilor la care care a fost populația suspusă, dar datorită cărora pandemia a fost ținută sub control.

 

Print Friendly, PDF & Email