Maraton cinematografic de filme foarte scurte, la Timişoara

Institutul francez din România organizează şi la Timișoara un maraton cinematografic, în cadrul Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court.

 

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court, ajuns la cea de a 21-a ediţie, va avea loc în perioada 7-16 iunie, în 19 de orașe din România. La Timişoara, evenimentul este programat pentru marți, 11 iunie, începând cu ora 16, la Ambasada.

Inclus în cadrul Sezonului România-Franța 2019, acest festival născut la Paris și difuzat simultan în 22 de țări, aduce în premieră anul acesta pentru publicul român o secțiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecțiile deja consacrate, anunţă Institutul Francez.

Competiția internațională este un caleidoscop al creației cinematografice mondiale : 40 de filme care concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, dar și în inimile și pe buletinele lor de vot ale unor spectatori exigenți. Foarte variată, această selecție reflectă realitatea noastră imediată, temerile și speranțele noastre, fie că e vorba de starea planetei, de relații amoroase, de locuri de muncă sau de situația politică”, spun reprezentanţii Institutului Francez.

Selecția franceză, o noutate în România anul acesta, prezintă o serie de regizori francezi și garantează preocupări și senzații franțuzești. Competiția românească prezintă filme de maximum patru minute realizate în România de amatori sau de tineri profesioniști, care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange.

Selecția Familială este dedicată „copiilor mari și mici”, de la 6 la 106 ani. Într-o oră, sunt prezentate 20 de filme foarte scurte, 20 de porți către universuri magice, luminoase și sensibile, anunţă organizatorii.

Un astfel de festival este o ocazie unică de a părăsi cărările bătute ale preferințelor dumneavoastră cinematografice și de a vă aventura pentru maxim patru minute în stiluri diverse, de la dramă la comedie și film romantic, de la documentar la animație, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil”, mai spun reprezentanţii Institutului Francez.

Très Court este organizat de Asociația Tout en Très Court Paris și de Institutul francez din România, cu susținerea Orange și a Organizației Internaționale a Francofoniei.

Print Friendly, PDF & Email