Ludovic Orban, la Timișoara: „ Guvernul pe care îl conduc respectă autoritățile locale alese”

Foto: Facebook Alin Nica

Premierul Ludovic Orban, prezent la ceremonia de învestire în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș a lui Alin Nica, dă asigurări că Guvernul pe care îl conduce respectă autoritățile locale alese: „Pentru noi, subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea nu sunt vorbe în vânt, ci sunt reguli după care încercăm să funcționăm”.

 

Am ținut să fiu prezent la această ședință festivă de constituire a Consiliului Județean, la invitația președintelui Alin Nica, pentru a transmite un mesaj simplu: Guvernul pe care îl conduc respectă autoritățile locale alese care cunosc cel mai bine nevoile concrete ale comunităților locale, care sunt cel mai aproape de cetățean. Pentru noi, subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea nu sunt vorbe în vânt, ci sunt reguli după care încercăm să funcționăm”, declară prim-ministrul Ludovic Orban.

Acesta anticipează că, în perioada următoare, autoritățile, atât cele centrale, cât și cele locale, se vor confrunta cu provocări majore: „Autoritățile locale nou alese, ca și Guvernul care va urma după alegeri, se vor confrunta, pe lângă imperativul major de a lupta cu succes împotriva pandemiei de coronavirus, cu necesitatea de punere în practică a unor planuri de dezvoltare fără precedent. România va beneficia de fonduri extrem de importante care pot fi folosite pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru dezvoltarea județelor, pentru dezvoltarea României în ansamblul său”.

Conlucrarea dintre primari, președinți de Consilii Județene și Guvern, atrage atenția Ludovic Orban, că este fundamentală pentru perioada care va veni.

Ceremonia de învestire a lui Alin Nica în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș a avut loc azi în prezența premierului Ludovic Orban, a prefectului județului Timiș, Liliana Oneț, a primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz, și parlamentarilor PNL. Tot astăzi au depus jurământul 31 din cei 36 de consilieri, după ce cinci aleși județeni au renunțat la mandate.

Print Friendly, PDF & Email