Autorităţile locale pot finanța structuri sportive de performanță fără să se mai asocieze cu acestea

Anunţă deputatul PSD Cătălin Tiuch

Catalin-Tiuch foto latUn amendament recent aprobat în Parlament le permite autorităților locale și județene să finanțeze, din fonduri proprii, structuri sportive de performanță și cluburi de interes local, în absența unei asocieri cu respectivele cluburi. În aceste condiții, apreciază deputatul PSD Cătălin Tiuch, autorităților din Timiș le revine sarcina de a contura programul sportiv complet și de a decide asupra entităților sportive care urmează să beneficieze de finanțare.

 

Deputatul PSD de Timiș Cătălin Tiuch anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, la care a participat, a fost aprobat un amendament ce vine în sprijinul autorităților locale care investesc în sportul de masă. Amendamentul, care urmează să fie adoptat de plenul Parlamentului, este menit să le confere entităţilor locale dreptul de a finanța structuri sportive de performanţă și cluburi care prezintă interes local.

Potrivit aprecierii social-democratului Cătălin Tiuch, măsura în sine acordă șanse sporite sportului de masă, întrucât le îngăduie autorităților publice locale să decidă dacă susțin sau nu cu fonduri orice ramură sportivă relevantă pentru comunitate. „De menţionat că din sumele alocate de către consiliile locale vor putea fi plătite inclusiv salariile sportivilor sau ale angajaţilor cluburilor, spre deosebire de perioada de până acum, când acest lucru nu era posibil decât dacă autoritatea locală era asociată cu cluburile”, precizează Cătălin Tiuch.

Care apreciază că noile condiții create prin această decizie vor permite finanțarea, în condiții de legalitate, a sportului de masă de către autoritățile publice locale. Context în care, opinează deputatul Cătălin Tiuch, autorităților locale și județene le revine sarcina de a-și stabili prioritățile de finanțare și de a crea un program sportiv complet, în urma derulării de consultări cu toate asociațiile sportive care își desfășoară activitatea în județul Timiș: „Acum cred că atât autorităţile locale, cât şi judeţene, în speţă Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, au responsabilitatea să realizeze un program sportiv complet, după o consultare cu toate ascociaţile sportive ce îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru”.

Print Friendly, PDF & Email