Locatarii din blocul de pe Calea Şagului, evacuat aseară, au revenit în locuinţe

Foto: ISU Timiş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş anunăcă cele 70 de persoane evacuate, ieri seară, din blocul de pe Calea Şagului, din Timişoara, imobil în care au fost detectate substanţe periculoase, după o dezinsecţie la parterul clădirii, pot reveni în siguranţă în locuinţe.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş transmite că, în această dimineaţă, au fost reluate operaţiunile de detecţie monitorizare CBRN la blocul din Calea Şagului, însă nu au mai fost detectate substanţe toxice în aer. Locatarilor li s-a transmis că pot reveni în siguranţă în locuinţe, dar li s-a făcut recomandarea să aerisească încăperile.

Ieri seară, câteva echipaje ale ISU Timiş după ce au fost anunţaţi că într-un bloc de pe Calea Şagului a fost sesizat un miros înţepător degajat în urma unei deratizări care avusese loc, în cursul serii, în spaţiul cofetăriei de la parterul blocului. Echipajul CBRN deplasat de urgenţă la faţa locul a detectat substanţe periculoase în spaţiul cofetăriei unde a fost făcută dezinsecţia.

În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Şagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Prefecturii Timiş şi suntem pregătiţi să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriţei. Eu mă întorc mâine dimineaţa de la Bucureşti, viceprimarul Ruben Laţcău şi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Timişoara sunt la faţa locului şi ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a transmis, ieri seară, primarul Dominic Fritz, aflat la Bucureşti.

ISU Timiş a evacuat 70 de persoane, dintre care 12 copii, oamenii fiind adăpostiţi peste noapte în unităţi de cazare din Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email