Linia 2 tramvai, prelungită până la mall-ul din Calea Șagului

Foto: Constantin Duma

Circulația tramvaielor de pe linia 2 a fost prelungită, începând de astăzi, până la stația din zona mall-ului din Calea Șagului, potrivit Radio Timişoara.

 

Realizată din banii fondului de investiții care a construit Shopping City și terminată în urmă cu mai bine de trei ani, după o investiție de aproximativ trei milioane de euro, linia de tramvai care îi permite tramvaiului 2 să meargă la Shopping City a fost deschisă astăzi circulației. Astfel, tramvaiul 2 nu va mai întoarce în bucla din Dâmbovița, ci în sensul giratoriu din parcarea Shopping City.

Primarul Nicolae Robu, prezent la eveniment, a declarat că deschiderea liniei de tramvai a fost întârziată de procedurile de mutare a unei stații de măsurare a calității aerului: „Nu am primit aprobări să mutăm o amărâtă de stație de măsurare a calității aerului, mutare care însemna o nimica toată din punct de vedere tehnico-economic, n-am primit ani de zile această aprobare. În acest fel, o investiție de circa 700.000 de euro, dacă socotim tot ce s-a făcut în jurul ei ajungem la un milion de euro, a rămas nefolosită. Nu-i păcat că timișorenii, în tot acest timp, n-au putut beneficia de acest serviciu de transport public cu tramvaiul până la un mare complex comercial?”.

Adrian Boca, reprezentant companiei care a realizat investiția, a declarat că a fost „puţin frustrant” să vadă că investiția realizată din fonduri private și donată orașului este blocată de birocrație: „Odată cu această investiție, tot în acea perioadă, am amenajat și zonele învecinate, printre care remodelarea bulevardului Calea Șagului, de la Ana Ipătescu și până în parcarea Shopping City, construirea unei noi linii de tramvai cu toate dotările aferente inclusiv cu buclă de întoarcere și cu stație în cadrul parcării Shopping City. Toate aceste lucrări însumează circa trei milioane de euro și vor fi donate Primăriei. A fost puțin frustrant, dar administrația locală a reprezentat un suport constant pe parcursul acestor ani și împreună am reușit să obținem toate aprobările necesare pentru a face acest proiect funcțional.”

Directorul Serviciului de Transport Public Timişoara, Nicolae Bitea, spune că, de azi, sunt cinci trramvaie pe linia 2, în loc de cinci câte au fost, iar sâmbăta și duminica, cinci în loc de trei. Timpul de așteptare în stații este de 15 minute în timpul săptămânii, iar în weekend, de 17 minute.

Print Friendly, PDF & Email