Poliția Timiș anunţă că a semnat, azi, un protocol de colaborare cu Primăria Timișoara pentru accesul la sistemul de management al traficului rutier. În baza acestui protocol, polițiștii vor putea utiliza datele înregistrate de echipamentele montate în oraş pentru sancționarea şoferilor care nu respectă normele rutiere, anunţă Agerpres.
Un angajat al Poliției Județene Timiș va fi prezent în centrul de comandată al sistemului de management al traficului din Timișoara și va avea acces la imaginile de pe camerele video montate în intersecții, pe baza cărora se vor aplica sancțiunile.
Primarul Nicolae Robu a fost foarte indignat de faptul că deși au fost omologate camerele video și radarele, polițiștii de la Rutieră au refuzat să aplice amenzi pe baza imaginilor puse la dispoziție de municipalitate, din centrul de management inteligent al traficului: „Radarele de viteză din oraș sunt funcționale pentru identificarea celor care depășesc viteza regulamentară, dar și sistemele de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semaforului electric își vor face datoria și se transmit automat imaginile și datele de identificare ale mașinii Biroului Poliției Rutiere Timișoara, pe suport electronic, pentru a dispune măsurile care se impun.”
Potrivit edilului, în luna mai, sistemul de monitorizare a înregistrat 50.000 de „treceri pe roșu”, fără ca Poliția să ia măsuri. Asta, deşi sistemul de management al traficului are ca scop tocmai reducerea numărului de accidente în trafic, disciplinarea șoferilor și creșterea siguranței cetățenilor în trafic. Primarul a spus că i-a trimis o adresă ministrului Administrației și Internelor, Carmen Dan, căreia i-a solicitat să dispună în regim de urgență luarea măsurilor care se impun.
Proiectul a beneficiat de o investiție de 26 de milioane de lei și include 44 de intersecții nou semaforizate, 90 de intersecții modernizate, 134 de intersecții supravegheate video, 230 de camere de supraveghere instalate în intersecții, șapte radare de viteză, 13 radare de informare, 13 panouri cu afișare numerică, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu, 17 panouri cu afișare de mesaje destinate conducătorilor auto, fiind montate la trecerile de pietoni 537 de dispozitive acustice pentru nevăzători.
„Pentru îndeplinirea acestor indicatori, respectiv reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea gradului de siguranță rutieră, precum și pentru scăderea numărului de infracțiuni rutiere este necesară și obligatorie colaborarea și sprijinul Poliției Rutiere”, a mai spus, citat de Agerpres, primarul Nicolae Robu.
Ultimele comentarii