Creştere de peste 60% a traficului aerian la Aeroportul Internaţional Timişoara (P)

Primele opt luni ale anului au reprezentat pentru Aeroportul Internaţional Timişoara o creştere medie de 60% la numărul de pasageri şi de 38% a numărului de zboruri.

 

În august, 155.889 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional Timişoara, cu 54% mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, când au fost înregistraţi 101.204 de pasageri.

În total, cu zborurile charter spre destinaţiile de vacanţă – Antalya, Creta, Zakynthos, Santorini şi Palma de Mallorca – au călătorit, doar în luna august, 11.910 pasageri, reprezentând 7,6% din traficul pe această lună.

În ceea ce priveşte numărul de zboruri, în august  la Aeroportul Internaţional Timişoara au decolat şi au aterizat 1.593 de curse aeriene, cu 31% mai mult decât în luna august 2016.

În total, în primele opt luni ale acestui an, AIT a înregistrat un trafic de 1.01177.225 de pasageri, cu 60% mai mult ca în primele opt luni din 2016, când s-au înregistrat 672.474 pasageri. În ceea ce priveşte numărul de zboruri, creşterea pe primele opt luni este de 38%, de la 8.428 în 2016, la 11.624 de zboruri în acest an.

În primele opt luni, destinaţiile preferate de pasageri au rămas constante: Bucureşti, Londra, München şi Bergamo. Începând cu 29 şi 30 octombrie,  vor fi introduse şi destinaţiile noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa şi Asia, respectiv Frankfurt-Am-Main şi Tel Aviv.

În fiecare an, lunile de vară – iulie şi august – reprezintă în mod tradiţional un vârf de trafic, deoarece creşte numărul pasagerilor care călătoresc mai mult, odată cu introducerea curselor charter de vacanţă, dar foarte mulţi aleg să zboare şi pe cursele regulate, plecând şi sosind în/din concediul de odihnă la rudele din ţară sau din străinătate. În perioada următoare, rata de creştere nu va mai fi atât de însemnată, însă apreciem că odată cu introducerea noilor curse, spre Frankfurt-am-Mein şi Tel Aviv, traficul aerian va înregistra totuşi o creştere”, declară directorul AIT, Daniel Idolu.

Şi traficul cargo a înregistrat o creştere de 11%, pe primele opt luni, astfel încât , dacă în perioada ianuarie – august a anului trecut, 2.437 tone de mărfuri au trecut prin AIT, în aceeaşi perioadă a acestui an au tranzitat aeroportul timişorean 2.709 tone de mărfuri.

Administraţia AIT se concentrează în această perioadă pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, îndeosebi pentru extinderea aerogării şi a parcării auto, astfel încât în 2018 să se creeze condiţii sporite de confort pentru pasageri şi însoţitorii acestora.

Print Friendly, PDF & Email