Jurnalistul Charlie Ottley, jefuit la Timişoara: „Adevăratele victime sunt copiii care au furat drona”

Charlie Ottley în conferința de presă de la Consiliul Judeţean Timiş, alături de Alina NIca. Foto: CJT

„Nu noi suntem victimele. Adevăratele victime sunt copiii care au furat drona, copii care au fost dezamăgiți de părinţi și de societate”, a declarat jurnalistul Charlie Ottley într-o conferința de presă care a succedat episodul de furt căruia i-a căzut victimă, în Parcul Botanic din Timişoara.

 

Rasismul și stigmatizarea categoriilor sociale vulnerabile nu sunt specifice Timișoarei și nimeni nu ar trebui vreodată să înverșuneze cetățenii români între ei, indiferent de etnia căreia aparțin. Pentru a rezolva probleme sociale, infracțiuni sau comportamente criminale, avem instituții, avem ordine publică și mai ales, avem încredere în Poliție. M-am bucurat mult să constat că Charlie Ottley, apreciatul jurnalist britanic, gândește în aceeași direcție, chiar dacă zilele trecute a fost victima unei tâlhării comise chiar în centrul Timișoarei”, declară Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care a organizat conferinţa de presă a jurnalistului Charlie Ottley.

Alin Nica mai spune că Charlie Ottley a lansat „o inițiativă frumoasă prin care încurajează comunitatea să ajute familiile nevoiașe deoarece copiii, indiferent de culoarea pielii, au nevoie de un adăpost, de mâncare și de educație școlară. Charlie Ottley a tras un semnal de alarmă și pentru administrația publică, nu doar pentru comunitate, iar în noi, Consiliul Județean Timiș, va găsi mereu un partener deschis la colaborare.”

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia și Flavors of Romania, a reclamat că a fost jefuit luni, 6 iunie, în timp ce se afla în Parcul Botanic din Timişoara. I-a fost furată geanta cu echipamente esențiale, printre care o dronă și mai multe accesorii fotografice. La câteva ore după aceea, poliţiştii timișoreni au identificat trei minori, cu vârste cuprinse între 10 ani şi 14 ani, aflaţi acum în cercetare penală, în stare de libertate.

Charlie Ottley se află la Timișoara pentru a filma un clip de promovare a județului Timiș.

Print Friendly, PDF & Email