Stop violenței domestice, care face sute de victime, anual, în Timiș

De Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor Federația Caritas Timișoara demarează Campania de conștientizare Stop violenței domestice!.

 

Duminică, 25 noiembrie, între orele 14-16, studenți ai Facultății de Asistență Socială vor ieși în Piața Libertății, machiați într-o manieră artistică, evocând diferite forme de abuz fizic și exprimându-și dezacordul față de acest fenomen, anunță Herbert Grün, directorul executiv al Federației Caritas a Diecezei Timișoara.

Totodată, vor fi distribuite pliante informative referitoare la fenomenul violenței împotriva femeii și la servicile la care pot apela victimele acestuia.

Evenimentul, transmite Federația Caritas Timișoara, este unul de conștientizare publică și este organizat în colaborare cu Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Artă și Design Timișoara și Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș.

Conform datelor furnizate de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, în anul 2017 au fost înregistrate 302 infracțiuni de lovire și alte violențe comise între membrii familiei, dintre care 274 fiind comise de către bărbați. Numărul total al agresorilor înregistrați este de 563 de persoane, 32 dintre aceștia fiind cercetați pentru infracțiuni comise contra vieții, 403 contra integrității corporale sau sănătății, 42 contra libertății persoanei, 46 contra libertății sau integrității sexuale, 24 infracțiuni de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile și 16 infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private.

Marcarea în fiecare an, la 25 noiembrie, a Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor a fost stabilită în 1999 de Adunarea Generală a ONU. Cu acest prilej, Guvernele, organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale sunt invitate să organizeze activităţi menite să trezească conştiinţa publică în faţa acestor probleme.

Print Friendly, PDF & Email