Investiții la Biblioteca Județeană Timiş

Biblioteca Județeană Timi. Foto: CJT

Biblioteca Județeană „Sorin Titel” din Timișoara va fi beneficiara unor importante investiții atrase de către Consiliul Județean Timiș, acestea urmând să fie implementate în spațiile administrate în cadrul Bastionului Theresia.

 

„Investițiile fac parte din planul de revitalizare al întregului Bastion Theresia. Acesta presupune refuncționalizarea încăperilor într-o manieră coerentă ce respectă obiectivele stabilite de la bun început: transformarea Bastionului într-un punct central de atracție, cu un specific de evenimente și activități din sfera cultural-artistică. Modernizările din ultimul an, realizate într-o abordare care să respecte moștenirea istorică, au permis accesul publicului la unul dintre cele mai importante obiective de patrimoniu ale județului”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Este vorba de realizarea unor lucrări de amenajare interioară și de achiziționarea unor dotări care includ obiecte noi, dar și confecționarea unor piese de mobilier și montarea acestora în spațiile bibliotecii. Totodată, vor fi recondiționate parte din dotările deja existente care se află într-o stare bună de folosire.

La Biblioteca Județeană există colecții speciale de documente, de presă și carte istorică ce vor fi expuse și accesibile mai ușor pentru utilizatori.

„Spațiile care urmează a fi amenajate în momentul de față sunt disfuncționale și cuprind zone care nu pot fi utilizate. Mobilierul este învechit, iar multe componente sunt deteriorate. Biblioteca Județeană și cititorii timișeni merită cele mai bune condiții, iar noi, echipa Consiliului Județean, înțelegem acest lucru și acționăm în consecință”, declară Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Termenul de predare a lucrării este de patru luni, ordinul de începere fiind emis în urmă cu două zile. Valoarea totală a contractului este de apropae 713.000 de lei, cu TVA inclus.

 

Print Friendly, PDF & Email