„Întâlnirile Muzeul Memoriei”, focus pe Timişoara

Foto: Cărtureşti Oradea

Muzeul Memoriei organizează evenimentul Întâlnirile Muzeul Memoriei în versiunea online cu focus pe Timișoara și regiunea istorică a Banatului.

 

Întâlnirile Muzeul Memoriei s-au născut ca un loc de dialog și aducere-aminte despre orice. „A-ți aminti e o artă. Să nu uiți e mai greu, la fel cum e să fii vulnerabil și să spui cuiva povestea ta sau povestea celor de dinaintea ta. În același timp, e încurajator să găsești oameni care vor să povestească și să asculte”, spun organizatorii evenimentului.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, formatul s-a mutat în online. Prima întâlnire va avea loc online pe 15 octombrie, de la ora 19. Timp de o oră, Cristian Graure, artist vizual și profesor, și Radu Trifan, președintele asociaţiei Acasă în Banat, ne vor povesti despre orașul Timişoara, despre regiunea istorică a Banatului, despre încercările și reușitele lor pentru a păstra trecutul intact.

Pentru a vă înscrie și participa gratuit la conversații, puteți da un e-mail la adresa office@punctart.ro sau puteți vizita evenimentul de Facebook dedicat pe pagina Muzeului Memoriei. Fiecare participant va primi pe mail ulterior invitația de participare, respectiv, un link pentru discuția de pe Zoom.

Început în 2017, Muzeul Memoriei este un proiect al ONG-ului cultural Punctart, o capsulă digitală a istoriei colective care se construiește, zi de zi, cu amintirile tuturor. Proiectul a călătorit până în prezent fizic în peste 11 orașe alături de instalațiile interactive create, iar de anul acesta a lansat o nouă platformă digitală care valorifică micro istoriile și amintirile de familie pe www.muzeulmemoriei.ro

În Timișoara, Muzeul Memoriei este prezent și la librăria La Două Bufnițe până vineri, 16 octombrie, cu noua sa instalație interactivă, Cufărul amintirilor. „La o pedală distanță, puteți asculta sunete vechi de aproape o sută de ani, cântece din trecut culese cu grijă și reconstituiri sonore din reclamele și anunțurile publicate în ziarele epocii. Instalația este gândită să fie controlată prin acțiunile piciorului, așa că publicul poate interacționa în siguranță fără să atingă nimic”, spun organizatorii.

 

Print Friendly, PDF & Email