În Parcul Uzinei de Apă va fi amenajat un Pod de poveste

Parcul Uzinei de Apă din Timișoara va fi înfrumuseţat prin intermediul proiectului Podul de poveste. Organizatorii îi invită pe cei interesaţi să li se alăture, în perioada 1 – 8 septembrie, pentru pictarea pasarelei și a barelor metalice laterale.

 

Proiectul Podul de poveste a debutat în luna iulie, în Parcul Uzinei de Apă, la inițiativa echipei creative „Croșetăm povești și poduri”, cu workshop-uri de pictură, de croșetat, de fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong.

Acum, echipa „Croșetăm povești și poduri” îi invită pe cei interesaţi de proiect să i se alăture, astfel încât prin pictură să fie creată o conexiune între cele două maluri ale Begăi, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.

Pentru a da culoare Podului de poveste, echipa proiectului, formată din artiști și oameni din sectorul cultural, se va întâlni zilnic, în perioada 1 – 8 septembrie, în intervalul orar 16 – 20, în Parcul Uzinei, la podul pietonal. Cu ajutorul voluntarilor inimoși, barele metalice vor fi curățate de rugină, apoi atât acestae, cât și traversele podului vor fi vopsite, pentru ca, la final, să le ofere trecătorilor o experiență de poveste.

Voluntarii sunt invitați să se înscrie printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a proiectului: Croșetăm povești și poduri. Informații despre proiect se găsesc pe blogul evenimentului la linkul: https://crosetampovestisipoduri.tumblr.com/

„Dacă îți crește inima atunci când contribui prin activitatea ta la binele comunității din care faci parte și dacă ai câteva ore prețioase de dăruit, vino alături de noi! Vom lăsa în urma noastră un Pod de poveste și vom trăi împreună bucuria de a împărtăși exepriența, culoarea și armonia”, declară coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș, în apelul adresat comunității.

Parcul Uzinei este un spațiu public comun, deservind o zonă rezidențială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a orașului, loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi. În acest context, proiectul Podul de poveste promite să lase ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos.

Proiectul Podul de poveste este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email