Ministrul Daniel Breaz, la Giarmata. „Guvernul va aloca bani Timişoarei pentru proiectele Capitală Culturală 2021 şi Muzeul Revoluţiei Române”

Foto: Costi Duma

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a declarat azi, la Giarmata, Guvernul va aloca în acest an o sumă „suficient de mare” pentru toate proiectele cuprinse în Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, potrivit Agerpres.

 

Pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 avem o ordonanţă de urgenţă la care lucrăm, este posibil ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să o introducem. Nu ne-am pripit, am lucrat astfel încât să fie funcţională, iar Guvernul României va aloca o sumă suficient de mare pentru proiectele care se vor desfăşura în acest an în Timişoara”, a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Acesta a mai precizat că Guvernul va aloca bani şi pentru realizarea Muzeului Revoluţiei Române la Timişoara, în fosta clădire a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, proiect care este în faza de studiu de fezabilitate, la Guvern: „Am aprobat o hotărâre de guvern prin care la Timişoara se va înfiinţa Muzeul Revoluţiei Române. Este vorba despre clădirea fostei garnizoane, care a trecut de la MApN la Ministerul Culturii. Vom aloca fonduri pentru a începe lucrările cât mai repede, pentru că la 30 de ani de la Revoluţie, Timişoara şi România merită să aibă un astfel de muzeu.”.

Ministrul Daniel Breaz a menţionat că încă nu se ştie suma care va fi alocată: „Suntem la faza de studiu de fezabilitate, pentru că ordonanţa de urgenţă a apărut abia în această săptămână, dar vor fi alocaţi bani suficienţi, cât va fi necesar pentru finalizarea cât mai rapidă.”

Azi, ministrul Daniel Breaz, premierul Viorica Dăncilă şi alți câţiva miniştri s-au întâlnit cu primari şi europarlamentari şi candidaţi din partea PSD Timiş în alegerile din 26 mai, la Primăria comunei Giarmata.

Print Friendly, PDF & Email