Gala de Blues-Jazz Kamo, în ediţie aniversară

Bega Blues Band

Cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi, după cel de la Sibiu, cel mai timpuriu festival de jazz din ţară, Gala de Blues-Jazz Kamo începe azi la Timişoara, în ediţie aniversară.

 

După ce, timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”, după dispariţia sa dintre noi, director artistic al Galei a devenit Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, al lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band.

Gala de Blues-Jazz Kamo, ajunsă la cea de-a XXX-a ediţie, va avea loc în zilele de 10 şi 11 noiembrie, la Filarmonica Banatul. Atfel, în 10 noiembrie, de la ora 18, vor concerta Kitchen Metaphysics şi Bega Blues Band, din România, şi Zsolt Bende Trio, din Ungaria. În 11 noiembrie, tot de la ora 18, vor urca pe scenă James Kitchman First Day, din Anglia, şi Sorin Zlat Trio şi Leslie Wolf and The Groovemakers, din România.

Gala de Blues-Jazz  numită începînd cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz Kamo, în semn de preţuire faţă de Béla Kamocsa – s-a dorit, de la început, o manifestare culturală euro-regională, care să aducă pe scenă artişti valoroşi de jazz şi blues din România şi din această zonă a Europei: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria. Pe parcurs, printre invitaţi s-au numărat şi muzicieni şi formaţii din Austria, Germania, Olanda, Suedia, SUA, Canada, Polonia şi Franţa.

Accesul la concerte va fi permis până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului şi doar persoanelor vaccinate împotriva covid-19 sau celor care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.

Print Friendly, PDF & Email