Fostul viceprimar ţărănist Adrian Orza, opţiunea PSD pentru Primăria Timişoara

PSD Timiş anunţă că l-a mandatat  pe președintele filialei, Alfred Simonis, să poarte o discuție de principiu cu Adrian Orza pentru ca acesta să candideze din partea PSD pentru Primăria Timișoara.

 

După discuții și consultări, Biroul Politic Județean să-l mandatăm pe președintele Alfred Simonis să poarte o discuție de principiu cu Adrian Orza, singurul candidat pentru primăria Timișoara care are experiență de lucru în administrația publică locală”, transmite PSD Timiş între-un comunicat de presă.

Alfred Simonis consideră că Adrian Orza – fost viceprimar din partea PNŢCD în mandatele lui Gheorghe Ciuhandu – „știe și înțelege ce înseamnă să conduci un oraș”.

Deocamdată canditura acestuia din partea PSD este la nivel de intenție, mai spune Alfred Simonis, „în măsură să deschidă drumul unor discuții concrete despre posibilitatea să-l susținem în aceste alegeri pentru funcția de primar al Timișoarei. Dincolo de orgolii și mize politice, considerăm că Timișoara trebuie să aibă prioritate.”

PSD Timiş acuză că Timișoara „are neșansa ca de opt ani să fie condusă de un primar care și-a construit toată strategia administrării orașului pe interese, circ, haos, demagogie, lipsă totală de respect pentru cetățean”. Prin urmare, acum este momentul să meargă „la un alt nivel”: „Nu mai putem asista la degradarea constantă a imaginii Timișoarei, nu mai putem accepta ca cetățeanul să fie ignorat și tratat cu dispreț. Pentru a obține rezultatul dorit, pentru ca Timișoara să-și revendice șansa de a performa, actualul primar trebuie schimbat, iar în locul lui să fie ales un profesionist, un om dedicat, o persoană care să înțeleagă administrația, nu să o trateze după bunul plac.”

În primăvara anului trecut, ALDE anunţa că îl va susține pe Adrian Orza pentru funcția de primar al Timișoarei dacă fostul viceprimar PNŢCD, în prezent consilier independent, se va hotărî să candideze. Anunțul fusese făcut de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei întâlniri regionale a membrilor ALDE desfăşurată la Timișoara: „Mă bucur că astăzi în sală a venit cu noi Adrian Orza ca să împărtășească cu noi acest moment important și vreau să îl asigur pe Adrian că și noi vom fi alături de el în momentul în care se va hotărî să candideze la primăria Timișoarei”.

Adrian Orza a mai candidat pentru funcția de primar al Timișoarei în 2012. În 2016, fostul viceprimar al Timișoarei a candidat pentru un post de consilier local independent, reușind să adune numărul suficient de voturi care să îi permită să fie consilier local.

 

Print Friendly, PDF & Email