Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu şi Adrian Orza, daţi în judecată de Primăria Timişoara

Nicolae Robu: "Persoana privată Nicolae Robu nu acuză pe nimeni de nimic, Primăria, reprezentată prin primar, a iniţiat un proces"

Primăria Timişoara, prin primarul Nicolae Robu, a acţionat în judecată fosta conducere a Municipalităţii – Gheorghe Ciuhandu, Sorin Grindeanu şi Adrian Orza –, pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei rezultat în urma închirierii unor maşini, anunţă Mediafax.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Municipalitatea a înaintat o acţiune în instanţă pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei, pe care fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi foştii viceprimari Sorin Grindeanu şi Adrian Orza şi câţiva funcţionari publici l-ar fi creat Municipalităţii, în mandatul 2008 şi 2012, prin închirierea unor maşini.

Nicolae Robu declară că prejudiciul provine din nerespectarea unei ordonanţe de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare. “S-au încheiat contracte de închiriere pentru maşini şi Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale. Era o ordonanţă în vigoare menită să reducă cheltuielile bugetare, OUG 34/ 2009. Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, Sorin Grindeanu şi câţiva funcţionari publici sunt subiecţi în acest proces. Vom vedea ce spune instanţa, s-a ajuns în situaţia că prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca persoane. Primăria, prin primar, i-a acţionat în instanţă. Nu am făcut-o ca persoană, ci ca reprezentant al instituţiei”, declară Nicolae Robu. Acesta spune, însă, că nu cunoaşte detalii, în momentul de faţă.

Primarul Timişoarei a precizat că prejudiciul se ridică la suma de 352.000 de lei, fără penalităţi şi fără dobânzi, după ce au fost închiriate 12 maşini.

 

Update: După publicarea în presă a acestei informaţii şi reacţia unora dintre cei vizaţi, Nicolae Robu spune că s-a văzut nevoit să aducă unele clarificări.“Persoana privată Nicolae Robu nu acuză pe nimeni de nimic şi nu solicită nimic de la nimeni. Instituţia, Primăria Municipiului Timişoara, reprezentată prin primar, a iniţiat un proces prin care cere recuperarea de la cei doi şi de la alţii a sumei de cca 350.000 de lei, reprezentând, în accepţiunea Curţii de Conturi, prejudiciul creat de ei când erau în funcţii, prin încălcarea ordonanţei de urgenţă care interzicea cheltuieli de tipul închiriere maşini – ei au închiriat 12 maşini. Iniţierea acestui proces este impusă de lege, nu un moft al meu sau vreo ranchiună! Cu astfel de oameni eu fac tot posibilul să fiu paralel, pentru că sunt oameni de nimic, de nimic, nicidecum nu am nici măcar ranchiuni”, scrie, pe pagina sa de socializare primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Acesta precizează că a făcut aceste clarificări având în vedere reacțiile publice a doi dintre trei, şi anume:

Gheorghe Ciuhandu, primarul care, după 16 ani de mandate, “n-a lăsat în urma lui nicio realizare,dar niciuna cât de cât notabilă, ci doar proiecte – proiecte, da, au fost, pentru că aparatul de specialitate îşi făcea datoria şi genera proiecte, numai că primarul, aşa primar a fost, că n-a fost în stare să implementeze nimic-nimic”, care “a dus până în pragul falimentului toate societăţile Primăriei în afară de Aquatim” şi care “a rămas în conştiinţa publică drept prietenul … (nu zic cui, că nu e nevoie, ştie toată lumea)”.

Sorin Grindeanu, “premierul intrat în istorie drept «prim-ministrul «Noaptea ca hoţi», omul de un tupeu incredibil pur şi simplu, omul care a boicotat Timişoara mai mult ca oricine.

 

Print Friendly, PDF & Email