Toamna prinde “Contur” la Galeria Pygmalion

instinct de conservare Sorin Bijan (o)Prima întâlnire cu publicul Casei Artelor din Timișoara, în noul sezon expozițional, este propusă de plasticianul timișorean Sorin Bijan. Acesta aduce în fața amatorilor de artă lucrări de grafică reunite sub titlul Contur.

Sorin Bijan, o personalitate creatoare bine conturată, iar desenele lui se nasc dintr-o tensiune și din gustul său pentru a creiona personaje. Figura umană se situează în centrul interesului, este confruntată cu istoria, cu facerea, cu marea cădere, cu înălțarea și cu depersonalizarea. Și alte ipostaze”, spune criticul de artă, Dana Sarmeș. Adăugând că desenele din seria expusă la Pygmalion propun o stare de ambiguitate, în care solemnitatea şi ludicul, seriozitatea şi ironia sunt prezente în aceeaşi măsură, “o introspecție în interiorul unor identităţi instabile, unde se (în)crucișează suflete și se înțeleg”.

Sorin Bijan este absolvent de Grafică, actualmente doctorand în cadrul Facultații de Artă și Design – domeniul Arte vizuale, această expoziție înscriindu-se în cercetările sale despre Căutarea Sinelui. Patru teme majore sunt regăsite în opera sa – autoportretul, portretul, omul și natura –, iar tehnicile folosite de artist în desen sunt de la cele mai simple, cărbune pe pânză, până la cele mai complicate.

Vernisajul expoziției organizate de Casa Artelor – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Asociația Culturală Contrasens are loc în Galeria Pygmalion, de pe str. Augustin Pacha nr. 8,  joi, 3 septembrie, de la ora 19. Lucrările vor sta pe simeze până în 25 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email