Dorel Săndesc, medicului anului 2022

Sursă foto: Romanian Healthcare Awards

Medicul Dorel Săndesc, şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, a primit din partea Romanian Healthcare Awards trofeul „Medicul anului”.

 

În cadrul aceleiaşi competiţii, Asociația pentru Anestezie şi Terapie Intensivă Timişoara, pe care o conduce, a primit trofeul „Campania anului” pentru proiectele majore de voluntariat pe care le-a iniţiat şi organizat în ultima perioadă: Maratonul vaccinării, Caravanele medicale și educaționale organizate pentru persoane și grupuri vulnerabile, în zone izolate, la cămine de bătrâni, într-un azil de noapte, în închisori sau în cartiere mărginașe.

Diplomele de excelență în cadrul Romanian Healthcare Awards 2002 au primit Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Dr Victor Popescu” Timișoara şi Asociația Oncohelp – Centrul de Oncologie Oncohelp Timișoara.

Romanian Healthcare Awards este o competiție în domeniul medical care are juriu internațional format din experți din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Norvegia, Belgia, Irlanda și Marea Britanie. Are şapte categorii de premiere.

Premiile Romanian Healthcare nu au fost singurele primite, anul acesta, de medicul Dorel Săndesc şi echipa sa de la ATI. Acesta a primit Diploma și trofeul în domeniul Medicină și Științe biologice la Gala Excelenţei Bănăţene 2022, iar Secţiei ATI pe care o conduce i-a revenit, la Gala Elitelor Medicale 2022, trofeul pentru Cea mai bună echipă medicală a anului.

„Dedic aceste performanțe întregului personal medical din Timișoara – a transmis dr. Dorel Săndesc. Îmbrățișez cu drag sutele de voluntari (asistente medicale, studenți, rezidenți, medici specialiști și primari, cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara – de la asistenți la profesori universitari –, personal de la Direcţia de Sănătate Publică, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la Prefectură, Consiliul Județean, Primărie care, prin dăruire, devotament și solidaritate, au contribuit la realizarea unor proiecte extraordinare care au inspirat întreaga țară.

Dorel Săndesc a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațeganu” Cluj-Napoca, în 1985, iar din 2002 este doctor în ştiinţe medicale, specialitatea ATI. Este, din 2002, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Județean de Urgență Timișoara şi preşedinte al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2020, este preşedintele Comisiei  de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Ministerului Sănătăţii. Predă, ca profesor universitar de ATI, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, unde este şi prorector Dezvoltare Academică şi director al Departamentului X – Chirurgie II. Conduce, ca vicepreşedinte, Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă şi, ca preşedinte, Asociaţia pentru Anestezie şi Terapie Intensivă „Aurel Mogoşeanu” Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email