Medic ATI Dorel Săndesc: „Nerespectarea regulilor de prevenție dă oxigen epidemiei de coronavirus”

Sursă foto: Revista 22

Președintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, medicul Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI din Spitalul Judeţean Timişoara, spune că de vină pentru numărul foarte mare de noi îmbolnăviri cu Covid sunt toți cei care nu respectă măsurile de siguranță sanitară cerute de autorităţi.

 

Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care, altfel, s-ar stinge mai repede. Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem în continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios. 200 de oameni se zbat între viață și moarte și, aproape sigur, din păcate, foarte mulți dintre ei nu vor supraviețui”, a declarat, la Digi 24, Dorel Săndesc.

460 de cazuri noi de Covid-19 au fost raportate azi de autorități, ceea ce reprezintă un record negativ, acesta fiind al doilea cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei. În secțiile de Anestezie şi Terapie Intensivă ale spitalelor din țară sunt internaţi 200 de bolnavi cu Covid-19.

De la începutul pandemiei până astăzi în România au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 17.906 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.565 şi-au pierdut viaţa.

Print Friendly, PDF & Email