Dominic Fritz: „Salut anchetarea unor acțiuni care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței”

Foto: Petru Cojocaru

După descinderea mai multor poliţişti de la Serviciul Poliţie Economică al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş la Colterm, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, transmite că salută faptul că organele statului au început să ancheteze acțiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței.

 

Am aflat că acțiunea poliției, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanțele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privatã și verifică dacã acolo s-a produs o delapidare. Sunt legendare în Timișoara informațiile privind căpușele din jurul companiei Colterm, Curtea de Conturi a constatat niște operațiuni la limita legii”, declară Dominic Fritz.

Acesta mai spune că nu va ezita să aducă în fața justiției orice dovadă susceptibilă de corupție, abordare care, adaugă el, a deranjat deja multe grupuri de interese „care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuãm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceștia să se scurgă în buzunare private și care acum sunt extrem de vocale în spațiul public”.

Primăria Timișoara și societățile din subordinea Consiliului Local Timișoara vor fi întotdeauna deschise și vor colabora cu polițiștii și procurorii, astfel încât să curățăm administrația și societățile statului de profitori”, a mai transmis edilul Timişoarei.

La sediul Colterm a avut loc, azi, o percheziţie a Poliţiei Timiş, într-un dosar de delapidare şi infracţiuni de fals, anchetă coordonată de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email