Dominic Fritz: „Peste jumătate din bugetul pe 2022 al Timişoarei va merge spre lucrări de investiții și modernizare”

Foto: PMT

„Am construit un buget care va menține Timișoara drept orașul cu dezvoltarea cea mai dinamică din România și care va pune în valoare uriașul său potențial”, anunţă primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

 

Marile șantiere care încep anul acesta sunt podul ILSA/Isho, pasajul Solventul, reabilitarea infrastructurii de pe b-dul Stan Vidrighin și construcția noii maternități din zona Căii Bogdăneștilor, anunţă primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Una din ambițiile principale ale anului 2022, spune el, este absorbția unei sume record din fonduri europene, de 503 de milioane de lei cu care Primăria va susţine proiectele de modernizare ale orașului: înnoirea parcului de mijloace de transport cu 20 de tramvaie noi și autobuze electrice, continuarea lucrărilor pe şantierele de pe b-dul Cetății și Calea Bogdăneștilor, schimbarea rețelelor de distribuție a căldurii și apei calde, lucrări de modernizare a iluminatului public, amenajarea a 27 de kilometri de piste pentru biciclete şi modernizarea școlilor și spitalelor timișorene.

Un capitol important al bugetului pe anul acesta, în valoare totală de două miliarde de lei, este pregătirea Timișoarei pentru anul Capitalei Culturale Europene, mai spune edilul.

De asemenea, vor fi continuate lucrările la infrastructura culturală: la Centrul Multicultural de pe Mărășești, la Cinema Studio, la Cinema Dacia, la Turnul de Apă din Iosefin și vor fi începute lucrările la Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, la MultipleXity și la Cinema Timiș.

„În paralel, pregătim orașul pentru vizitatorii care vor veni în 2023: vom amplasa un sistem modern de signalistică stradală în mai multe limbi străine, pregătim o aplicație, CityApp, care va poate fi descărcată pe telefonul mobil cu toate evenimentele culturale din oraș. Creștem bugetul alocat proiectelor culturale la 14 milioane de lei, la care se adaugă încă 13 milioane pentru proiecte din comunitate”, transmite Dominic Fritz.

La fel ca anul trecut – când Timișoara a primit titlul de oraș cu cea mai transparentă bugetare –,propunerile pentru bugetul de anul acesta pot fi citite într-un format atractiv și ușor de înțeles pe https://buget.primariatm.ro/ , anunţă oficialii Municiaplităţii. Pe aceaşi pagine cei interesaţi au la dispoziție un formular online pentru a trimite păreri și recomandări pe adresa Primăriei.

 

Print Friendly, PDF & Email