Dominic Fritz: „Aproape toate şcolile au nevoie de investiții și reparații. Le-am început”

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz afirmă că în primele trei trimestre ale acestui an, Municipalitatea timișoreană a plătit din bugetul local 28,8 milioane de lei pentru investiții în școli, iar valoarea reparațiilor efectuate în acest an se ridică la aproape 4 milioane de lei.

 

Înțeleg frustrarea părinților că multe școli arată cum nu trebuie în secolul 21 și știu că aproape toate din cele peste 300 de corpuri de clădiri au nevoie de investiții și reparații. Le-am început. Alte informații apărute în spațiul public sunt dezinformări”, transmite, pa pagina sa de facebook, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, la începutul anului şcolar 2021-2022, după ce a participat la ceremonia de deschidere, la Şcoala Generală nr. 6, unde a fost invitat.

Printre lucrările finalizate, care vor fi recepționate în această toamnă, edilul reaminteşte reabilitarea termică a fațadei Grădiniței cu Program Prelungit nr. 27, a fațadei Școlii Generale nr. 2 şi fațadei Școlii Generale nr. 24 şi reabilitarea fațadei Colegiului „I.C. Brătianu”.

Dominic Fritz transmite că Municipalitatea mai are lucrări de investiții la Școala Generală nr. 25, la internatul Liceului „Henri Coandă”, la  construcția unui nou campus școlar al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” şi pentru reabilitarea fațadei aceluiași liceu din zona Piața Unirii. De asemenea, sunt șantiere la sala de sport de la Liceul Tehnologic Auto şi la acoperișul și interiorul cantinei la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, se lucrează la asfaltarea curților și aleilor la Liceul Tehnologic „Azur”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Artă „Ion Vidu”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Școlile Generale 6 și 16 și la Grădinițele cu Program Prelungit nr. 11, 28, 32, 45 şi 53 şi se repară gardul la terenul de sport de la Școala Generală nr. 16.

Primarul Dominic Fritz reaminteşte că, în această vară, Municipalitatea a remediat și problemele cu conductele de alimentare cu apă rece și încălzire la Liceul „Azur”.

Din fonduri europene, mai spune edilul, a fost demarată construcția unei noi creșe în zona I. I. de la Brad, a început reabilitarea clădirii Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” şi extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 33.

Potrivit Primăriei Timişoara, investiţiile în învăţământ se fac din fonduri UE, în cea mai mare parte, şi din fonduri provenite din bugetul local. Astfel, valoarea totală a proiectelor derulate anul acesta de Municipalitate din fonduri UE nerambursabile este 107,6 milioane de lei. Asta în timp ce din bugetul local au fost alocaţi, pentru acest an, 39,4 milioane de lei, din care 28,8 milioane de lei au fost plătiţi deja în perioada ianuarie – septembrie 2021. De asemenea, tot din bugetul local au fost alocate fonduri pentru reparaţii, în perioada ianuarie – septembrie fiind făcute plăţi de 3,8 milioane de lei.

Dominic Fritz transmite că „doar prin dialog și deschidere vom rezolva cele mai mari probleme ale sistemului educațional timișorean”.

Print Friendly, PDF & Email