Dominic Fritz: „Programul cultural al Timișoarei merge înainte”

Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

„Titlul de capitală europeană a culturii este al Timișoarei și al timișorenilor”, transmite primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Acesta invită timişorenii interesaţi să contribuie la dezvoltarea mediului cultural local să depună proiecte culturale, în cadrul celui de-al doilea apel, în valoare de 2 milioane de lei, lansat ieri prin Centrul de Proiecte Timișoara.

 

Programul cultural al Timișoarei merge înainte. Este în pregătire și apelul pentru programul cultural prioritar «Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, cu un buget de 4 milioane de lei. În total, în acest an, Primăria Timișoara pune la dispoziția timișorenilor 9 milioane de lei pentru proiecte culturale”, transmite azi, pe pagina sa de Facebook, transmite primarul Timişoare, Dominic Fritz.

Acesta reaminteşte că şi Consiliul Județean Timiș a lansat un apel de proiecte în valoare de 4,5 milioane de lei, iar Ministerul Culturii s-a angajat că va aloca 1,5 milioane de lei, anul acesta, pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală și că va crește, exponențial, bugetul în anii următori.

Toate cele trei autorități publice suntem conștiente de responsabilitățile noastre financiare, asumate încă de la început, și suntem într-un dialog constant pentru îmbunătățirea legislației și bunul mers al proiectului. Ne-am angajat cu toții că vom investi în creativitatea timișorenilor și că vom pune istoria, valorile și cultura Timișoarei și a României în centrul atenției Europei. Contăm pe susținerea comunității și a operatorilor culturali, care sunt chiar proiectul Capitalei Culturale și îi dau viață, în fiecare zi”, menţionează Dominic Fritz.

Referitor la acuzele lansate ieri în spaţiul public de preşedintele Asociaţiei Timişoara 2023, care gestionează proiectul Timişoara Capitală Culturală – şi care susține că firma de consultanță angajată de Primărie și echipa administrației locale ar fi încălcat procedurile și legislația –  edilul spune că nu intră în polemici „care nu fac decât să dăuneze misiunii noastre și imaginii Timișoarei. Ceea ce va conta, când tragem linia, este să avem în 2023 motive de sărbătoare și mândrie, iar schimbările pe care le generăm să rămână ca moștenire orașului.”

Print Friendly, PDF & Email