D.I.I.C.O.T.: „Nu avem pagini pe site-urile de socializare, iar sigla şi denumirea sunt mărci înregistrate”

D.I.I.C.O.T. anunţă, în contextul existenţei a şase conturi de Facebook ce pot fi găsite în urma căutării după termenul „diicot”, că nu deţine respectivele conturi şi că toate informaţiile apărute pe paginile aferente cad în responsabilitatea celor care le postează şi distribuie.

 

Perchezitii DIICOT TimisÎntr-un comunicat de marţi seară al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Menţionăm se specifică faptul că denumirea şi sigla D.I.I.C.O.T. sunt mărci înregistrare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Un anunţ făcut după ce, pe pagina de socializare Facebook au fost identificate şase conturi ce pot fi găsite în urma căutarii după termenul „diicot”. Întrebaţi dacă vor fi luate măsuri cu privire la existenţa respectivelor pagini pe Facebook, oficialii instituţiei nu au dorit să comenteze, anunţă Mediafax.

În 2 noiembrie, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne au declarat şi ei că instituţia a fost sesizată de mai mulţi cetăţeni cu privire la existenţa unei pagini web ce copiază site-ul M.A.I. şi prin care se cer date personale şi sume de bani, sub pretextul unor fapte comise de cei care o accesează. În urma acestor sesizări, au fost alertate structurile specializate de combatere a criminalităţii informatice, care verifică informaţiile semnalate.

De asemenea, M.A.I. a postat pe site-ul propriu un mesaj prin care avertizează cetăţenii să nu dea curs solicitărilor de pe aşa-zisul site „clonă”, precizând totodată că instituţia are o singură pagină web, respectivwww.mai.gov.ro.

M.A.I. a fost semnalat de existenţa în spaţiul virtual a unei pagini web care cuprinde elemente de identitate vizuală ale site-ului instituţional al M.A.I., prin care se solicită cetăţenilor unele date cu caracter personal şi/sau plata unor sume de bani invocându-se diverse fapte pe care aceştia le-ar fi comis. Rugăm cetăţenii care accesează sau primesc solicitări de genul celor menţionate mai sus să nu pună la dispoziţie datele solicitate şi să nu interacţioneze în vreun fel prin aceste platforme web. M.A.I. anunţă public că singurul site al instituţiei este www.mai.gov.ro, iar orice altă pagină web nu ne aparţine”, declarau reprezentanţii Internelor, într-un mesaj postat pe site-ul instituţiei.

Print Friendly, PDF & Email