Coordonator al PSD Timiş: “Grindeanu a fost exclus. Nu sunt colegi care să îl urmeze”

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Petru Andea, coordonator al PSD Timiş, a declarat, azi, citat de Mediafax, că susţinătorii lui Sorin Grindeanu “se conformează dispoziţiilor şi deciziilor luate în partid”, după ce la sediu a ajuns documentul de excludere a fostului premier.

 

Secretarul de stat Petru Andea, desemnat coordonator al PSD Timiş, a declarat azi că Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, în mod oficial, după ce, spune el, a verificat personal dacă hârtia cu decizia luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD a ajuns la filiala Timiş a partidului. El a adăugat că n-a reuşit să afle de ce a durat atât de mult comunicare dintre centru şi teritoriu: “A ajuns hârtia, iar în acest moment pot afirma că se confirmă faptul că domnul Grindeanu a fost exclus de Comitetul Executiv Naţional. N-am reuşit să aflu de ce a ajuns mai târziu.

Noul coordonator al PSD Timiş a răspuns şi acuzaţiilor lui Sorin Grindeanu, care spus că filiala este condusă de la Arad, Petru Andea negând acest lucru: “Filiala este condusă de către membrii săi. Cum spuneam, eu am fost desemnat ca să fiu coordonator, având funcţia de vicepreşedinte şi fiind decanul de vârstă al vicepreşedinţilor. Este o soluţie temporară de a asigura conducerea filialei, până când se vor organiza alegeri şi va fi ales un preşedinte statutar. Ca şi obiectiv imediat al meu este păstrarea intactă a filialei. Misiunea mea este ca filiala să-şi continue activitatea, conform statutului, atribuţiilor şi aşa mai departe.”

Petru Andea a dat asigurări că Sorin Grindeanu nu va fi urmat spre alte construcţii politice de alţi membri ai filialei, nici măcar de parlamentarii care l-au susţinut pe acesta la moţiunea de cenzură:  “Nu sunt colegi care să-l urmeze pe domnul Grindeanu. Se conformează dispoziţiilor şi deciziilor luate în partid, chiar şi cei care au votat împotriva moţiunii. Am discutat cu fiecare şi am convenit că aceea a fost o altă etapă.”

Biroul Permanent Național al PSD s-a reunit azi, de la ora 12, la sediul central al partidului, printre temele aflate pe ordinea de zi regăsindu-se și situația filialei Timiș, rămasă fără lider după ce Sorin Grindeanu a fost demis de CEx al PSD.

Social-democrații susțin că trebuie adoptată o decizie formală, după ce joi, 20 iulie, secretarul de stat în Ministerul Educației, Petru Andea, a anunțat că a fost desemnat de către conducerea PSD să se ocupe de coordonarea activității filialei PSD Timiș.

 

 

Print Friendly, PDF & Email