Continental a inaugurat un centru de mediere în cadrul Muzeului de Artă din Timișoara

Sursă foto: MNArT

Compania de tehnologie Continental a inaugurat Centrul de Mediere în cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara. Este un spaţiu dedicat activităților de mediere culturală prin care se înlesnește implicarea vizitatorilor în acțiuni interactive și educative.

 

Centrul de Mediere din cadrul Muzeului Național de Artă din Timișoara este cel mai recent proiect din cadrul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, a fost ianugurat marţi, 10 octombrie.

„Tot ceea ce facem este conceput pentru a aduce un plus de valoare în societate. Prin produsele și serviciile noastre contribuim la creșterea nivelului de trai al comunității. În calitate de angajator dezvoltăm zonele în care activăm. România este o țară importantă pentru Continental, cu cei peste 19.000 de angajați talentați ce contribuie la transformarea viitorului prin soluții și tehnologii inovatoare, precum și datorită produselor fabricate în unitățile de producție locale. Un obiectiv esențial al companiei este implicarea în proiecte ce sprijină dezvoltarea sustenabilă a comunităților unde suntem prezenți”, a declarat Nikolai Setzer, CEO Continental, cu prilejul inaugurării Centrului de Mediere din Muzeul Național de Artă Timișoara.

Muzeul a inaugurat astfel, cu sprijinul Continental, o modalitate de mediere între comunitate și muzeu prin care publicul se conectează la activitățile culturale desfășurate aici. Centrul beneficiază de mai multe spații amplasate la parterul clădirii, care presupun o zonă pentru copii și un punct de informare, îndeplinind în același timp și cerințele funcționale ale unui muzeu modern. Noul centru va asigura și accesul către curtea din interiorul muzeului, amenajată în prezent ca spațiu pentru evenimente și petrecere a timpului liber.

Noile spații inaugurate contribuie la îmbogățirea peisajului cultural din Timișoara. „Pentru a dezvolta și mai mult raza de acțiune a Muzeului Național de Artă din Timișoara, medierea culturală are un rol important și este în continuă dezvoltare. Așadar, muzeul devine un spațiu interactiv în care vizitatorii depășesc barierele formale ale unei simple vizite, înțeleg mai bine activitatea muzeului și pot avea un contact direct cu actul de creație. Atelierele vor fi concepute pentru a promova cultura, creativitatea, învățarea și gândirea critică, iar acest lucru face ca vizita la muzeu să fie o experiență memorabilă pentru toți vizitatorii, copii și adulți”, a explicat Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Continental susține programul cultural TM2023 prin sponsorizare directă, promovare activă, precum și prin implicarea angajaților în diversele activități atractive din oraș. Cele trei sedii ale Continental din capitala Banatului (Automotive, Anvelope și  ContiTech) au alocat peste 200.000 de euro pentru multe dintre activitățile cuprinse în agenda de evenimente a TM2023, precum: Smart Diaspora, Festivalul JAZZx, TechTalks, expoziția Brâncuși, Festivalul Flight și altele. În același timp, sunt derulate inițiative pentru comunitate, cu implicarea locațiilor din țară, în Carei, Iași, Sibiu și Timișoara.

„Continental susține în mod constant creșterea prosperității în comunitățile din care face parte. În ultimii 23 de ani au fost derulate numeroase acțiuni în acest sens, asistate sau impulsionate de Continental în Carei, Iași, Sibiu și Timișoara. Înființarea Centrului de Mediere din cadrul Muzeului de Artă din Timișoara este un astfel de exemplu, fiind cel mai recent proiect printre multe altele organizate în Timișoara în acest an în care orașul este Capitală Europeană a Culturii”, a spus Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România și director general al Continental Automotive România.

Ovidiu Megan, directorul executiv al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană, spune cî această companie demonstreză că, pe lângă a fi un mare angajator, este şi un membru responsabil al societății: „Comunitatea germană din Timișoara contribuie la dezvoltarea durabilă a acestui oraș. Este vorba despre companii ce sprijină creșterea culturală, socială și economică a orașului și aduc aici armonie și noi oportunități concrete.”

Print Friendly, PDF & Email