Un nou centru de vaccinare la Timișoara, înfiinţat cu sprijinul Continental

Foto: Ministerul Sănătăţii

La Timișoara se deschide, de azi, un nou centru de vaccinare înființat și utilat cu sprijinul Continental Automotive în colaborare cu Bega Group, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Primăria Timișoara. Costurile pentru infrastructura, amenajarea și utilarea noului centru public de vaccinare au fost suportate de Continental Automotive Timișoara, în timp ce Bega Group a pus la dispoziție spațiul, anunţă reprezentanţii Continental Automotive.

 

Noul spațiu este amplasat în complexul comercial din sensul giratoriu Calea Buziașului nr. 11 și este disponibil tuturor persoanelor care doresc să se vaccineze, prin programare pe platforma națională https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare, pe lista de așteptare. Modalitatea de înscriere în platformă este cea standard: din contul personal, oricine poate opta să se vaccineze în centrul pe care îl preferă. Data și ora vor fi comunicate în urma înscrierii pe lista de așteptare, prin SMS și e-mail. Odată cu programarea pentru doza inițială, se va genera automat şi programarea pentru rapel. Înscrierea pe lista de așteptare se poate face și prin programare telefonică, la numărul unic național 021.414.44.25 sau prin programare prin medicul de familie.

Persoanele programate pentru vaccinare pot ajunge în acest loc atât cu mașina personală, cât și folosind mijloacele de transport în comun – liniile de autobuz expres 2 sau cele de tramvai: 4, 8 și 9 care ajung la stațiile din sensul giratoriu din Calea Buziașului.

„Pandemia de coronavirus a adus provocări noi pentru toată lumea: angajați, cetățeni, autorități, insituții publice și companii private. Și mai ales când e vorba despre sănătatea și siguranța oamenilor, compania noastră nu stă de o parte, ci identifică imediat oportunități și soluții de a veni în ajutor, de a iniția și/ sau contribui la varii proiecte în folosul societății. Cea mai recentă colaborare pe care am inițiat-o și implementat-o împreună cu autoritățile este centrul public de vaccinare care se deschide astăzi în Calea Buziașului”, declară dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, apreciază implicarea Continental într-un astfel de proiect şi spune că solidaritatea mediului privat pentru susținerea autorităților în lupta împotriva răspândirii coronavirusului aduce avantaje mari întregii comunități pentru a reveni cât mai curând la normal. „Cu ajutorul Continental, Primăria Timișoara a amenajat în sud-estul orașului un centru de vaccinare care oferă condiții excelente pentru desfășurarea campaniei de vaccinare. În acest fel am crescut numărul fluxurilor de vaccinare și încurajăm cât mai mulți oameni să se imunizeze împotriva coronavirusului”, mai spune Dominic Fritz.

La inițiativa Continental, tot de astăzi, se deschide un centru de vaccinare în incinta din Sibiu a companiei. Costurile pentru infrastructura noului centru public de vaccinare au fost suportate de către Continental Sibiu.

Print Friendly, PDF & Email