Construcția de pasaje, poduri și parcări, printre proiectele Primăriei Timișoara, pe 2019

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a făcut publice 25 dintre proiectele la care Municipalitatea va lucra pe teren, în 2019.

 

Primul proiect menționat de edilul Timișoarei, Nicolae Robu, este  Pasajul Solventul, urmat de Pasajul Consiliul Europei, Podul Jiul și Podul Ilsa.

Un alt proiect vizează Podul Dragalina care va intra în reabilitare, care va consta în lărgirea acestuia, prin construirea a două noi tronsoane, unul de-o parte, altul de alta a celui actual. Podul Eroilor va fi, de asemenea, reabilitat, fiind lărgit prin construirea a două noi tronsoane, unul de-o parte, altul de alta a celui actual. Lucrările la ambele poduri sunt deja începute.

Lucrări de reabilitare și lărgire sunt programate și la Podul Mihai Viteazul, aici lucrările urmând a fi începute anul acesta. Calea Bogdăneștilor, bulevardul Cetății și strada Gării sunt vizate de lucrări de reabilitare și modernizare.

De asemenea, anunță edilul, va fi construit Inelul 4, care va lega străzile Grigore Alexandrescu (de pe Calea Torontalului până pe Calea Lipovei), Constructorilor (de pe Calea Lipovei până la UMT), Măcin, Avram Imbroane, Aleea Pădurea Verde, Behela și Ștrandului.

Tot anul acesta, strada Mareșal Constantin Prezan și bulevardul Sudului vor fi lărgite la patru benzi.

Două parcări supraetajate vor fi construite în zona Calea Martirilor și una în zona Calea Lipovei, iar în fața Hotelui Central, o parcare subterană.

Primăria are în proiect și ridicarea unor corpuri noi la Școala Generală nr. 30, construcția unei clădiri cu demisol, parter și 6 etaje la Spitalul de Copii, lucrare aflată în derulare, a unei clădiri cu parter și 6 etaje și a unei maternități, imobil cu parter și 6 etaje, ambele la Spitalul Municipal. La Spitalul de Boli Infecțioase se vor fi continuate lucrările de reabilitare și extensie, începute deja.

Primarul Nicolae Robu anunță, pentru 2019, și construcția a două complexuri sportive și de agrement, unul în Calea Lipovei și unul în Calea Buziașului, înnoirea rețelelor de utilități și repavare cu piatră naturală în Piața Victoriei și reabilitarea și extinderea pistelor de biciclete.

Tot anul acesta, vor continua lucrările de reabilitare și supraetajare la o clădire istorică pe strada Vasile Alecsandri.

 

Print Friendly, PDF & Email