Două pasaje noi intră în lucrări, la Timișoara

La Timișoara încep, anul acesta, două noi șantiere pentru construcția a două pasaje menite să fluidizeze traficul urban. Este vorba despre pasajele Solventul și Consiliul Europei.

 

Începerea lucrărilor la cel mai mare pasaj subteran care se va construi la Timişoara, în zona fostului combinat petrochimic Solventul, a fost amânată de faptul că o porţiune din terenul implicat în investiţie, aparţinând unui proprietar privat, apare în evidenţele ANAF ca având construcţii ipotecate, care în realitate nu există”, declară, pentru Radio Timişoara, primarul Nicolae Robu.

Primăria Timișoara a anunţat azi că a schițat un traseu optim, însă șantierul va începe cu unele ajustări dacă lucrurile nu se vor rezolva la ANAF. Municipalitatea dorește să finalizeze acest pasaj până anul viitor.

Proiectul prevede trecerea pe sub nouă linii de cale ferată, în subteran, a prelungirii Căii Bogdăneştilor, împreună cu liniile de tramvai, până la intersecţia cu strada Gării, care va fi modernizată în cadrul unui alt proiect. Proiectul de circa 30 de milioane de euro ar urma să fie finanţat din fonduri europene.

Pasajul subteran din Piaţa Consiliul Europei va lega Calea Aradului şi Calea Lipovei de Calea Circumvalaţiunii. Finanţarea va fi asigurată din banii unui investitor privat.

Print Friendly, PDF & Email