Conducerea interimară a PNL Timiş, acuzată de suspendări nestatutare

Raul Ambruş. Foto: PNL Timiş

Comisia de organizare a alegerilor din PNL a decis că, în perioada alegerilor, sunt interzise suspendările sau excluderile din partid. Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara acuză astfel conducerea interimară a PNL Timiş de suspendări nestatutare.

 

Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara transmite că a primit din partea Comisiei de organizare a alegerilor din PNL decizia potrivit căreia  „în perioada desfășurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile, excluderile și suspendările membrilor din baza de date, cu excepția prevederilor art. 22, pct. 2, lit. e-i”.

Reprezentanţii Biroului Politic Local ales al PNL Timișoara afirmă că niciun membru al PNL Timiş suspendat nu se regăsește în situația menţionată la art. 22, care se referă la pierderea calității de membru al PNL – prin retragere, radiere sau excludere – în caz de deces, de condamnare penală definitivă, ca urmare a stabilirii de către instanțele de judecată a calității de colaborator al Securității sau interzicerea exercitării drepturilor cetățenești prin hotărâre judecătorească.

Prin urmare atragem atenția conducerii județene interimare a PNL Timiș că deciziile de suspendare ale colegilor noștri sunt nestatutare, așa cum Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a susținut de la bun început”, transmit reprezentanţii Biroului Politic Local ales al PNL Timișoara.

„Cred că este momentul să ne oprim din toată mascarada pusă în scenă de oameni care nu știu să piardă. Acum se întâmplă exact ceea ce noi am susținut de la bun început, că propunerile sau deciziile luate de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, sunt nestatutare. Îmi exprim regretul că sute de colegi de partid au fost ținuți într-o tensiune inacceptabilă aproape o lună de zile, când calea normală era să așteptăm deciziile forurilor superioare ale PNL. Cred că toată lumea a înțeles că PNL Timișoara este o organizație cu personalitate, verticală, cea mai puternică a PNL Timiș și care nu se lasă târâtă în jocuri mărunte puse la cale de oameni mici, care sunt gata să sacrifice orice pentru interesele lor meschine și care nu au curajul să-și privească colegii în ochi așa cum s-a întâmplat în data de 3 iulie când au părăsit ședința de alegeri”, declară Raul Ambruş, președinte ales al PNL Timișoara.

Acesta le mulțumeşte membrilor PNL Timișoara că au avut încredere în echipa aleasă pe 3 iulie, „pentru susținerea necondiționată și pentru unitatea pe care au arătat-o în aceste momente grele”.

Print Friendly, PDF & Email