Concursuri de interpretare organizate online de Facultatea de Muzică și Teatru

Sursă foto: orientat.ro

Prin Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timişoara anunță lansarea a două noi concursuri de interpretare, concepute în format de desfășurare online.

 

Primul dintre ele este Concursul Național Muzică Tradițională, interpretare instrumentală și vocală, dedicat elevilor de licee vocaționale din clasele XI-a și XII-a, competiţie aflată la prima ediție. Desfășurarea acestuia va avea loc între 12 și 16 aprilie.

Categoriile deschise pentru desfășurarea concursului sunt: Cânt popular – muzică tradițională, Interpretare instrumentală, Instrumente cu coarde cu arcuș – vioară, braci, contrabas, Instrumente cu coarde lovite – țambal, Instrumente de suflat din alamă, din lemn cu ancie, tradiționale cu dop, nai, cimpoi şi Instrumente cu clape: acordeon solo.

Încrierea candidaților se va realiza prin trimiterea înregistrării și a formularului de înscriere pe adresa de email  concursmuzicatraditionala@e-uvt.ro. La filmare cadidatul are obligaţia să poarte un costum popular din zona de proveniență. Termenul limită de înscriere este 8 aprilie, iar desfășurarea competiţiei va avea loc între 12 și 16 aprilie.

Concursul este organizat de Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Asociația pentru Cultură Bănățeană și cu ajutorul sponsorului SoundCreation.

Cel de-al doilea este Concursul național de flaut „inSuflu”, care se adresează elevilor de liceu și care este structurat în două categorii: Categoria A (clasele XI-XII) și Categoria B (clasele IX-X). Concurenții sunt invitaţi să-și trimită o înregistrare a repertoriului impus pentru fiecare categorie, prin transfer, la adresa concursinsuflu@e-uvt.ro, până la data de 5 martie.

Concursul este realizat cu sprijinul partenerilor: Wiener Flötenwerkstatt, Asociația “Niște Oameni” și Euphonia Music Store.

Sunt convins că aceste propuneri pentru noi concursuri de interpretare vor ajunge să capteze atenția unui public numeros, elevi din întreaga țară. Avem și un precedent recent, al programului de pregătire pentru Bacalaureat, lansat în această lună, care a suscitat atenția câtorva mii de elevi, dintre care trei mii au și participat online la activitățile de pregătire”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

Acesta reaminteşte că UVT se adresează elevilor cu mai multe propuneri de proiecte, concepute pentru a crea un mediu de învățare și performare cât mai atractiv, într-o universitate digitală, prietenoasă și deschisă.

Print Friendly, PDF & Email