Concert de colinde tradiționale vechi

Foto: LIga Studenţilor Timişoara

Liga Studenţilor Timișoara organizează un concert de colinde tradiționale vechi, la Universitatea de Vest, „pentru a trăi bucuria unui Crăciun de adevăratelea”.

 

Concertul va avea loc în 12 decembrie, de la ora 19, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timișoara. Colindele care vor fi interpretate, transmit organizatorii, sunt culese în mare parte de Ioan Bocșa, de la Ansambul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”.

Mai demult Crăciunul începea mai din vreme, avea altă amploare și dura parcă mai mult. Oamenii se concentrau mai ușor pe esență și bucuria se amplifica. Dorul unui astfel de Crăciun îl avem cu toții, dar pare că la orașe, gonim după Crăciunul de altă dată în multe feluri și nu îl găsim mereu”, spune Flavia Mioc, de la Liga Studenţilor Timișoara.

Foto: Preot Pantelimon Şuşnea

Pentru a alina acest dor și pentru a trăi bucuria unui Crăciun de adevăratelea, adaugă ea, Liga Studenţilor Timișoara invită publicul interesat la un concert de colinde susținut de tineri care au descoperit bogăția colindelor vechi și a obiceiurilor și și-au dat seama că ele reușesc să redea fidel bucuria autentică și nemăsurată adusă de această sărbătoare. Invitați sunt grupurile vocale de la Liceul Ortodox „Antim Ivireanu” şi membrii din ceata Oaşa.

Evenimentul face parte dintr-o serie de concerte de colinde, organizată în perioada 6 – 15 decembrie, în marile centre universitare din ţară: Arad, Braşov, Bucureşti, Târgu Mureş, Sebeş, Timişoara, Bistriţa, Cluj, Oradea şi Sibiu.

Print Friendly, PDF & Email