Cartierele Timișoarei, promovate prin istorie și tehnologie

Biserica romano-catolică din Piaţa Bălcescu (zona Elisabetin). Foto: Eye in the Sky

80 de panouri informative au fost amplasate în cartierele Iosefin, Elisabetin, Fabric, Cetate și Giroc, pentru a spune povestea istorică și culturală a acestora, în cadrul unui proiect co-finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte.

 

Inițiativa culturală se numește Spotlight Heritage Timișoara și aparține Universității Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia, pusă în practică cu ajutorul studenților și a profesorilor din cadrul acestei universităţi.

Spotlight Heritage Timișoara îmbină realul și virtualul pentru a promova și pune în lumină cinci dintre cartierele istorice ale Timișoarei. Oamenii sunt invitați să înțeleagă Timișoara altfel. Informațiile istorice sunt însoțite de secvențe de amintiri personale, ale unor locuitori sau vizitatori, în română și engleză.

Toate informațiile din cadrul expoziției stradale pot fi accesate și în format digital. Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la această adresă și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple, căutând „Spotlight Timișoara”.

Este un proiect care se adresează atât timișorenilor, cât și celor care vizitează Timișoara și pune în valoare locuri emblematice pentru identitatea orașului.

Print Friendly, PDF & Email