Aurore polare proiectate pe cerul Timişoarei

Aurora Boreală şi Auroa Australă vor lumina cerul Timişoarei, la începutul lunii octombrie, în cadrul unui proiect inedit.

 

Dezvoltând până acum proiecte precum spectacolul Lumen, în 2018, The Lightning Project și Happy Wall  în 2019, Bega! 2020 va recrea pe cerul Timişoarei, cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher, Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă).

O instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra Timişoarei, în perioada 1-3 octombrie. Proiectul va fi prezentat în premieră în zona Uzinei de Apă, urmând ca în zilele următoare să acopere o parte a zonei centrale. Întrucât spectacolu se va desfășura pe o suprafață extinsă, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare.

În toate lucrările sale, designerul proiectului Borealis, Dan Acher, utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului Bega!

Aurorele polare au creat fascinație mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timișoara, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine transmite însăși esența stației a cărui program principal este Bega!, “Lumină peste granițe”.

Bega! este un program principal al stației “Light Over Borders” (Lumină peste granițe) creat de Plai împreună cu comunitatea creativă a orașului pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, cu scopul de a activa malurile Begăi și de a implica locuitorii orașului în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională. Proiect este realizat în parteneriat cu Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar “Timișoara Capitală Europeană a Culturii”, parte a Programului Cultural pentru anul 2020.

Print Friendly, PDF & Email